Antena Meniu Search
x

Foto Chirurg, filmat în timp ce lovește cu pumnul în cap o pacientă pe care o opera la ochi. Femeia din China, umplută de vânătăi pe frunte

Incident șocant în China. Un medic chirurg a fost filmat de camerele de supraveghere în timp ce își lovește pacientul de pe masa de operație cu pumnul în cap. Femeia de 82 de ani era operată la ochi în acel moment și a rămas cu diferite răni pe frunte, după incidentul revoltător.

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 15:32

Chirurg, filmat în timp ce lovește cu pumnii în față o pacientă pe care o opera la ochi. Femeia din China, umplută de vânătăi pe frunte
Chirurg, filmat în timp ce lovește cu pumnii în față o pacientă pe care o opera la ochi. Femeia din China, umplută de vânătăi pe frunte - WEIBO

Clipul șocant a devenit viral pe rețelele de socializare, stârnind revoltă și indignare în rândul utilizatorilor. Conducerea spitalului l-a suspendat pe chirurg imediat din funcție și l-a demis pe directorul general al spitalului în care a avut loc incidentul, în 2019, potrivit BCC.

Videoclipul l-a surprins pe chirurg când îl lovește cu pumnii în cap pe pacient de cel puțin trei ori, în timp ce îl opera la ochi. Incidentul a avut loc în timpul unei operații la spitalul din Guigang, un oraș din sud-vestul Chinei.

Femeie, lovită cu pumnii în timpul intervenției chirurgicale

Persoana care a primit un astfel de tratament din partea medicului era o femeie de 82 de ani și „în timpul intervenției chirurgicale, din cauza anesteziei locale, pacienta era agitată”. Ea și-a mișcat capul și ochii de mai multe ori. Întrucât pacienta cunoștea doar un dialect local și nu părea să înțeleagă avertismentele medicului în mandarină, chirurgul „a tratat pacientul cu duritate, într-o situație de urgență”.

Autoritățile locale spun că pacienta a avut vânătăi pe frunte în urma incidentului. După operație, conducerea spitalului și-a cerut scuze și a plătit 500 de yuani (70 de dolari) drept despăgubuire, potrivit fiului pacientului. El a mai spus că mama lui nu mai vede acum deloc cu ochiul stâng, deși nu este clar dacă s-a datorat incidentului.

Spitalul nu a raportat incidentul la sediul central. Deși incidentul a avut loc în decembrie 2019, a intrat în atenția publicului abia săptămâna aceasta, după ce un medic chinez cunoscut, Ai Fen, a distribuit imagini de pe camera de supraveghere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Chirurg, filmat în timp ce lovește cu pumnul în cap o pacientă pe care o opera la ochi. Femeia din China, umplută de vânătăi pe frunte