Antena Meniu Search
x

Foto Cine este tânăra care a ţinut piept atacatorilor Hamas. La 25 de ani, a salvat un oraş după ce a planificat o ambuscadă şi a ucis mai mulţi terorişti

Război în Israel. O eroină israeliană de doar 25 de ani a luat frâiele în mâini şi a organizat o întreagă ofensivă pentru a lupta împotriva teroriştilor Hamas care i-au atacat oraşul. Strategia ei a funcţionat, iar ea, alături de ceilalţi militari, au reuşit să salveze kibuţul înaintea unui masacru.

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 12:33

Sâmbătă dimineața, Israelul a fost orbit de un atac sângeros al Hamas, care a provocat mii de morţi și sute de ostatici. Atacul violent a marcat cel mai recent conflict dintre Israel și Hamas, care a luat viața a peste 2.000 de oameni.

La Nir Am, un kibbuţ, o comunitate israeliană, la doar o aruncătură de piatră de granița cu Gaza, sirenele au început să răsune în jurul orei 6:30 și exploziile s-au auzit nu departe, făcând oamenii să fugă către un adăpost. Acest lucru nu a fost deosebit de neobișnuit, deoarece locuind aproape de graniță, nu erau străini de violența dintre cele două națiuni, relatează Mirror.

Inbar Lieberman a fost unul dintre israelienii care se îndreptau să vadă ce se întâmplă, dar curând şi-a dat seama că acesta nu era unul dintre atacurile obișnuite. În loc să se ascundă, tânăra de 25 de ani a alergat după armele așezării sale și le-a împărţit altor 12 membri ai echipei de securitate.

Eroina care a salvat o comunitate

Pe acelaşi subiect

Inbar, prima femeie coordonatoare de securitate militară din kibbutz, a organizat o ofensivă care a oprit unul dintre membrii Hamas să se infiltreze în orașul ei. Ziarul israelian Haaretz a raportat că Ofer Lieberman, tatăl ei, a spus: „S-a întrerupt curentul din cauza rachetelor și ea a ordonat să nu fie restabilit, astfel încât nimeni să nu poată deschide porțile kibbutzului. Alarma de securitate se pornise și ea a luat decizia să-i înarmeze și să-i plaseze pe poziții.”

Plasând coloniștii înarmați în poziții defensive în oraș, ea a planificat o serie de ambuscade și doar câteva minute mai târziu, oameni înarmați ai Hamas au început să se apropie. Ea ar fi cis cu propriile puteri 5 terorişti, iar restul echipei în jur de 20.

Cum a coordonat atacul

Timp de 3 ore, Inbar și luptătorii ei au purtat o luptă aprigă împotriva oamenilor înarmați ai Hamas, până când forțele de securitate israeliene au ajuns la fața locului. Ilit Paz, coordonatorul cultural al Nir Am, a spus că acțiunile lui Inbar au prevenit „zeci de victime” și au însemnat că nimeni din orașul ei nu a fost rănit în timp ce un număr de atacatori au fost uciși.

Inbar, un tatuator în viaţa ei de zi cu zi, a scris pe rețelele sociale: „Încă nu pot înțelege totul... Atâția oameni sunt încă pe teren şi luptă pentru viața lor, și au fost mult mai mulți, luptând lângă mine și în jurul meu.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Mapamond » Cine este tânăra care a ţinut piept atacatorilor Hamas. La 25 de ani, a salvat un oraş după ce a planificat o ambuscadă şi a ucis mai mulţi terorişti