Antena Meniu Search
x

Video Un român a murit şi doi sunt daţi dispăruţi în Israel. Lista actualizată de Guvernul Netanyahu

Război în Israel.Un român a murit şi doi sunt daţi dispăruţi, potrivit unei noi liste publicate in urma cu putin timp de guvernul israelian.  

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 12.10.2023, 22:28

Vezi și

Acestea sunt ultimele date, sunt statistici la care se lucrează de când a început acest atac în Fâșia Gaza. Toate serviciile sunt mobilizate pentru a depista numele persoanelor care fie au murit, fie au fost date dispărute și mai apoi se lucrează și după ADN, dacă este cazul să fie identificate. 

Un român a murit și doi sunt dați dispăruți

Nu se știe deocamdată cum au murit, dacă persoanele dispărute sunt cele care locuiau în kibuțurile de lângă granița cu Fâșia Gaza, dacă erau la festivalul respectiv sau dacă în confruntări s-a întâmplat ceva cu ele sau pe front. 

Procedura spune că după identificare trebuie informată familia și după ce familia este informată se fac și publice numele acestora. Așadar, așteptăm informații oficiale din partea Ministerului de Externe din România și mai apoi din partea statului israelian. Va fi o chestiune de timp până când familiile vor ști ce se întâmplă și desigur să aibă și permisiunea ca numele acestora să fie făcute publice. 

Pe acelaşi subiect

Ce spune MAE

 „Confirmăm faptul că un cetățean cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliu în Israel, este declarat dispărut. Ambasada României în Israel menține permanent legătura cu autoritățile israeliene penitru obținerea tuturor informațiilor referitoare la acest caz”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

Președintele Israelului a spus, joi, că printre cei dispăruți, în urma atacurilor teroriste, s-ar afla și un cetățean român. Ministerul Afacerilor Externe a transmis că Ambasada României la Tel Aviv este în contact cu autoritățile israeliene pentru a verifica informația.

Cine este românul de 22 de ani ucis în Israel

Printre cei care şi-au pierdut viaţa este şi un soldat cu origini româneşti. Avea 22 de ani şi a fost printre primii care chemaţi să apere Israelul de atacul teroriştilor. Românul mort în Israel se numea Amir Fisher. Avea 22 de ani şi era sergent major. Amir s-a născut în Israel, dar tatăl lui era din România. A fost printre primii soldaţi care au ţinut piept asaltului teroriştilor Hamas.

3.000 de oameni au fost pur şi simplu vânaţi pe un câmp din apropierea liniei de demarcaţie cu Fâşia Gaza. Veniseră la un concert, iar teroriştii s-au năpustit asupra lor. Disperaţi, s-au ascuns în tufişuri sau după trunchiurile copacilor. Teroriştii au răscolit toată zona şi i-au executat. 260 de trupuri fără viaţă au fost găsite puse unul peste altul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Un român a murit şi doi sunt daţi dispăruţi în Israel. Lista actualizată de Guvernul Netanyahu