Antena Meniu Search
x

Foto Dieta 80/20 prin care o tânără a reuşit să slăbească 23 de kg. Mersul pe jos o ajută să se menţină de 7 ani

O americancă a dezvăluit secretul prin care a reuşit să slăbească fără probleme 23 de kg, sănătos, fără înfometare sau regim strict, după aproape 10 ani de diete stricte şi încercări nereusţite. Regimul 80/20 a ajutat-o să ajungă la greutatea visată.

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 09:43

Dieta 80/20 prin care o tânără a reuşit să slăbească 23 de kg. Mersul pe jos o ajută să se menţină de 7 ani
Dieta 80/20 prin care o tânără a reuşit să slăbească 23 de kg. Mersul pe jos o ajută să se menţină de 7 ani - Gen Cohen

Gen Cohen, în vârstă acum de 29 de ani, a povestit cum a petrecut aproape un deceniu de la vârsta de 12 ani încercând diferite diete la modă în încercarea de a pierde în greutate, dar a ajuns doar fără succes. „M-am luptat cu greutatea mea toată viața”, a declarat Gen pentru Business Insider.

Ea a spus că după ce s-a îngrășat în facultate, nu s-a mai recunoscut. A decis să facă o schimbare și să se apuce de de fitness, dar a vrut să o facă altfel de data aceasta, a spus ea. Gen, care locuiește în San Diego, a declarat că a urmat o dietă bogată în proteine, cu un deficit caloric ușor și a urmat principiul 80/20, ceea ce înseamnă că nu a renunțat la nimic din dieta ei și s-a bucurat cu moderație de bunătăți și alcool.

Cum a început "călătoria alimentară" a tinerei

Gen a crescut într-un orășel din Connecticut, SUA, unde, a spus ea, sănătatea nu era o prioritate. Ea a spus că făcea sport, dar că ea și coechipierii ei mergeau întotdeauna la McDonald's după antrenament. Gen și-a amintit că a urmat prima ei dietă la vârsta de 12 ani, despre care și-a dat seama mai târziu că a contribuit la o imagine negativă asupra corpului. Când a mers la facultate în San Diego, a spus că faptul că putea să ia masa în oraş era o noutate, așa că a făcut-o și a încetat și să mai facă sport.

Pe acelaşi subiect

Gen a spus că de ziua ei de 21 de ani mama ei a zburat să o viziteze. Au mers într-un loc frumos și au făcut fotografii, dar când s-a uitat înapoi la ele, a fost șocată de felul în care arăta. Ea a spus că s-a dus acasă și s-a pus pe cântar pentru prima dată după ceva timp și a văzut că greutatea ei a crescut până la aproape 92 de kg. În loc să iasă în baruri pentru a sărbători împlinirea de 21 de ani, ea și-a petrecut restul nopții pe podeaua băii plângând și simțindu-se tristă, dezamăgită, confuză, pierdută și speriată.

Dar Gen a spus că și-a dat seama că are de făcut o alegere. A doua zi, ea și mama ei au mers la mall să cumpere haine de antrenament, pudrăproteică și un blender. „De fiecare dată când am încercat să slăbesc, am încercat să o fac pentru un tip, pentru o vacanță, pentru un eveniment special, de Anul Nou, și aceasta a fost prima dată când o făceam cu adevărat pentru mine”.

Dieta care i-a schimbat viaţa

Gen ştia că trebuia să aibă un deficit caloric pentru a pierde în greutate, dar, spre deosebire de multe dintre încercările ei anterioare, ea a decis să nu-și scadă caloriile prea puțin, deoarece a vrut să fie sustenabil. În loc să elimine carbohidrații sau grăsimile, așa cum încercase anterior, ea a urmărit un echilibru sănătos. Ea s-a concentrat, de asemenea, pe proteine, asigurându-se că primeşte un aport bun la fiecare masă.

Ea a spus că a urmărit, a cântărit și a măsurat totul. Număra caloriilor și cântărea alimentele. În mod crucial, Gen a spus că nu a fost prea strictă cu dieta ei, urmărind să urmeze principiul „80/20”. Aceasta însemna că 80% din ceea ce mânca ea era hrănitor și echilibrat, iar 20% era orice îi făcea plăcere. Dieteticienii recomandă această abordare pentru că înseamnă că nu te simți lipsit de ceea ce îți place și, din nou, este mai sustenabil. Gen Cohen a spus că în primele trei luni ale noului ei stil de viață, ea nu a slăbit nici măcar un kilogram.

Nu a slăbit niciun kilogram în primele 3 luni

Cohen, care este acum antrenor certificat în nutriție, bănuia că corpul ei se afla într-o stare de stres ridicat după ani de diete, așa că i-a luat ceva timp pentru a-și reveni. În următoarele nouă luni, ea a mai slăbit 18 kg. După ce a pierdut toată greutatea dorită, Gen a trecut la întreținere, ceea ce a spus că nu a fost ușor. A învăța cum să facă versiuni mai sănătoase ale mâncărurilor preferate a ajutat-o pe Gen să se bucure de bunătăți în timp ce își ține greutatea sub control. Ea a spus că cea mai constantă formă de exercițiu pentru ea a fost pur și simplu mersul pe jos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Dieta 80/20 prin care o tânără a reuşit să slăbească 23 de kg. Mersul pe jos o ajută să se menţină de 7 ani