Antena Meniu Search
x

"Doamne, ce i-au făcut fiicei mele!". Un tată din Columbia l-a prins pe ucigaşul fetei sale după 30 de ani. Indiciul care l-a dat de gol

Un bărbat care a violat și a ucis cu brutalitate o tânără de 18 ani în 1994 urmează să fie închis în Columbia, după aproape 30 de ani de la fapta comisă. Criminalul a fost urmărit şi descoperit de tatăl victimei, într-un mod uimitor, relatează Mirror.

de Aura Trif

la 22.04.2023, 13:53

Un tată din Columbia l-a prins pe ucigaşul fiicei sale după 30 de ani
Un tată din Columbia l-a prins pe ucigaşul fiicei sale după 30 de ani - Twitter

Martin Mestre, din Columbia, nu a renunțat niciodată la vânătoarea criminalului fiicei sale, Jaime Saade, care s-a ascuns în Brazilia după ce a torturat-o, violat-o și apoi împușcat-o pe fată. Jaime a fugit în Brazilia după ce a ucis-o pe Nancy Mestre în ziua de Anul Nou, 1994, în Barranquilla, Columbia, și a încercat să treacă uciderea drept sinucidere.

Acum, oficialii justiției din Brazilia au autorizat extrădarea ucigașului, care a fost condamnat în lipsă la 27 de ani de închisoare în 1996. Detenția sa a venit doar după decenii de muncă de detectiv de către tatăl dedicat al lui Nancy, care l-a găsit pe ucigașul fiicei sale în în Belo Horizonte în 2020. Saade trăia o nouă viață cu o soție braziliană și doi copii, sub numele fals de Henrique dos Santos Abdal. El a fost arestat în 2020 de Interpol, dar Curtea Federală Supremă a Braziliei i-a respins la început extrădarea în Columbia.

Tatăl lui Nancy nu a renuţat și acum Jaime Saade va fi extrădat în Columbia. „Nancy nu este doar o victimă columbiană, ci face parte din sutele de mii care suferă aceeași soartă în fiecare oră pe tot continentul american, în special în Brazilia” a declarat în momentul în care și-a pronunțat hotărârea, Luiz Edson Fachin, judecător din Camera a II-a a Curții Supreme.

Cum a descoperit Martin Maestre că fiica sa nu s-a sinucis

Pe acelaşi subiect

În dimineața zilei de 1 ianuarie 1994, Martin a mers s-o caute acasă la Jaime pe Nancy și a găsit-o pe mama ucigașului ștergând podeaua apartamentului. Ea i-a spus că Nancy a avut un accident și se afla la spital. După ce a ajuns la spital, tatăl lui Jaime i-a spus lui Martin că Nancy a încercat să se sinucidă și a fost operată. Fusese dusă la spital de Jaime, tatăl său și o altă femeie care locuia și ea la ei acasă. „Încet-încet am început să-mi organizez în cap ce s-a întâmplat. Au violat-o, au abuzat-o și au aruncat-o în spatele unei camionete. Am spus: „Doamne, ce i-au făcut fiicei mele!", îşi amintise Martin.

Nancy fusese împușcată în cap și a rămas în comă în următoarele opt zile înainte de a muri pe 9 ianuarie 1994. O investigație a relevat că Nancy a fost violată și împușcată în cap de iubitul ei, poliția excluzând o tentativă de sinucidere. Jaime Saade a fost condamnat la 27 de ani de închisoare pentru crimă și viol în 1996.

O parte din crimă, încă nerezolvată

Experții criminalistici din poliție au descoperit că altcineva se afla în cameră când Nancy a murit, autoritățile au găsit o grupă de sânge care nu se potrivea nici cu Jaime, nici cu tânăra sa victimă. Și în timp ce Martin își veghea fiica în spital, Saade a fugit din țară.

„Jaime și-a luat zborul în aceeași zi a crimei și nu a mai fost văzut niciodată în țară”, a declarat tatăl fetei.

Indiciul care l-a desconspirat pe ucigaş

În cele din urmă, l-a găsit pe Saade după ce a aflat că unul dintre frații săi locuia în Brazilia. El a transmis autorităților ceea ce știa și l-au identificat drept Henrique dos Santos Abdala după ce a lăsat o amprentă pe un pahar dintr-un bar.

Hotărârea spune că Jaime va fi predat autorităților columbiene pentru a-și ispăși pedeapsa pentru violul și uciderea lui Nancy. „Voi avea pace doar când ucigașul fiicei mele va fi închis într-un penitenciar columbian”, a spus Martin Maestre într-un interviu.

„Momentul lui Dumnezeu este perfect. Totul trebuie să fie așa cum indică el că ar trebui să fie. În niciun moment nu m-am îndoit că vom reuși. L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea tenacitate și timp să continui în această luptă pentru ca crima fiicei mele să nu rămână nepedepsită. Jaime Saade va plăti pentru ceea ce a făcut: tortura și abuzul sexual pe care le-a făcut fiicei mele doar pentru a o ucide mai târziu”, a declarat Martin presei locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "Doamne, ce i-au făcut fiicei mele!". Un tată din Columbia l-a prins pe ucigaşul fetei sale după 30 de ani. Indiciul care l-a dat de gol