Antena Meniu Search
x

Două familii distruse după două naşteri banale. Cele două proaspete mămici au murit la 6 săptămâni distanţă, din aceeaşi cauză: cine ar fi responsabil

Două familii din Marea Britanie au fost distruse după două simple operaţii de cezariană. Două proaspete mămici au murit, la distanţă de şase săptămâni, una de cealaltă, iar familiile cred că decesele au legătură.

de Redactia Observator

la 22.11.2021, 18:46

Două familii distruse după două naşteri banale. Cele două proaspete mămici au murit la 6 săptămâni distanţă, din aceeaşi cauză: cine ar fi responsabil
- BCC

Kimberly Sampson şi Samantha Mulchay au murit la scurt timp după ce au născut. Familiile celor două femei cer acum o anchetă serioasă la spitalul unde cele două au născut pentru că ambele au decedat infectate cu virusul HSV-1. Potrivit DailyMail, care citează surse apropiate celor două familii, cele două femei au murit după ce au făcut herpes, "o infecţie pe care ar fi luat-o de la medicul care a făcut cele două operaţii de cezariană".

Reprezentanţii spitalului au mai precizat că nu au putut identifica sursa infecţiei

Familia lui Kimberly Sampson (29 de ani), precum şi familia Samanthei Mulchay (32 de ani) cer acum o amplă anchetă şi o investigaţie a autorităţilor pentru a se stabili cu exactitate circumstanţele în care cele două femei au murit. Asta deşi reprezentanţii spitalului East Kent le-au spus rudelor îndoliate că nu există nicio legătură între cele două decese.

Potrivit BBC, reprezentanţii spitalului au mai precizat că nu au putut identifica sursa infecţiei, iar medicul care a făcut cele două operaţii de cezariană nu are un istoric în acest sens. De asemnenea, un medic patolog adus special pentru a investiga cazul a spus că, cel mai probabil, cele două femei erau infectate dinainte de a ajunge în spital.

Pe acelaşi subiect

Un alt medic, Peter Greenhouse, specialist în igienă sexuală, a declarat pentru DailyMail că "este puţin probabil ca cele două femei să fi luat virusul înainte de a fi internte în spitale" şi a adăugat că este foarte posibil ca virusul să fi fost transmis, accidental, de medicul care a efecutat operaţiile. Cum ar fi fost posibil să fie transmis practic? Medicul Greenhouse spune că chirurgul ar fi putut avea virusul pe deget şi l-ar fi putut "plasa" direct în abdomenul pacientelor atunci când a efectuat operaţiile.

Care a fost istoricul medical celor două femei

Kimberly Sampson a avut o sarcină fără probleme, însă travaliul s-a prelungit mai mult decât era anticipat. Medicii au decis să-i facă o operaţie de cezariană, iar fiul s-a născut fără probleme. Kimberly a avut nevoie totuşi de transfuzii pentru că a pierdut mult sânge. Femeia a cerut să fie externată după două zile, alături de bebeluş, în ciuda faptului că durerile erau încă foarte puternice. A revenit la spital după câteva zile, iar medicii au considerat că are o infecţie bacterială şi au pus-o pe antibiotice. Având în vedere că starea femeii se înrăutăţea pe zi ce trece, medicii i-au dat Aciclovir, un medicament antiviral folosit în infecţiile cu herpes, iar în cele din urmă au transferat-o la un spital din Londra unde a fost diagnosticată cu herpes în stare gravă. Medicii londonezi nu au mai putut face nimic, astfel că Kimberly Sampson a decedat pe 22 mai.

Samantha Mulchay a venit la acelaşi spital la şase săptămâni după Kimberly Sampson. A născut o fetiţă perfect sănătoasă după un travaliu de 17 ore care a necesitat, de asemenea, o operaţie de cezariană. La trei zile după naştere, starea femeii s-a deteriorat prezentând aceleaşi simptome ca şi Kimberly Sampson. Din nou au fost chemaţi în ajutor medicii din Londra, dar şi de această dată mult prea târziu. Autopsia a arătat faptul că Samantha Mulchay a decedat în urma unei infecţii cu herpes.

La mai bine de un an de la moartea celor două femei, familiile au primit o scrisoare din partea medicului legist Katrina Hepburn în care le era transmis că nu va exista o anchetă în aceste cazuri. Medicul legist recunoaştea că există unele asemănări între cele două morţi, dar nu poate exista o legătură directă. "Chirurgul care a efectuat ambele operații cezariane nu a avut leziuni ale mâinii care ar fi putut cauza infecție sau vreo antecedente de virus", e scurtul comunicat remis de spitalul East Kent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Două familii distruse după două naşteri banale. Cele două proaspete mămici au murit la 6 săptămâni distanţă, din aceeaşi cauză: cine ar fi responsabil