Antena Meniu Search
x

Două fete au lăsat bilete de adio, apoi s-au aruncat în gol de la etajul 13 al unui bloc din Bălți: "Mama, iartă-mă pentru tot"

Tragedie în oraşul Bălţi din Republica Moldova, unde două fete de 15 şi 17 ani au murit după ce s-au aruncat de la etajul 13. Înainte de a comite gestul extrem, adolescentele au scris bilete de adio.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.07.2021, 20:54

Ambele fete erau în evidenţa serviciilor de asistenţă socială. Fata de 17 ani chiar locuia la Centrul de plasament temporar din Bălţi, unde primea și consiliere psihologică. Cealaltă adolescentă, de 15 ani, locuise acolo doar o lună, în aprilie. Copilele ar fi ajuns la Centru din cauza conflictelor pe care le aveau cu părinții. 

Ieri dimineaţă, fata de 17 ani a plecat la cursuri și nimic nu prevestea tragedia, spune asistenta socială care o avea în grijă pe copilă.

"Astăzi (ieri n.r.), a fost condusă la școală, frecventează cursuri de frizerie. Era veselă, a spus că revine la 12, imediat după școală. Nu am observat nimic suspect", a declarat pentru jurnal.md Ana Arman, asistentă socială la Centrul de plasament.

Minora avea relații tensionate și certuri frecvente cu părinții biologici, motiv pentru care locuia la Centru de câteva luni bune. Potrivit asistentei sociale, în perioada în care locuia acasă, fata ar mai fi avut tentative de suicid. "Tentativele de suicid au fost în familie. De când a fost plasată în Centru, nu au existat tentative de suicid. Psihologul a avut mai multe ședințe cu minora și cu tatăl ei. S-a discutat și cu mama la telefon, dar din motive de sănătate n-a venit la centru. Ambii părinți sunt acasă, tatăl lucrează. Nu este o familie social-vulnerabilă, nu era abuzată, dar existau certuri frecvente", a mai spus Ana Arman.

Pe acelaşi subiect

Fetele au scris biletele de adio, apoi s-au aruncat de la etaj

Despre cealaltă adolescentă, de 15 ani, asistenta socială susţine că a locuit la Centrul de plasament doar o lună, în aprilie: "S-a lucrat cu minora, cu familia, iar peste o lună a fost reintegrată în familie și locuia cu mama".

Înainte de a se arunca de la etaj, ambele fete au lăsat bilete de adio, dar niciuna dintre ele nu a menţionat motivul pentru care şi-au pus capăt zilelor.

Două fete au lăsat bilete de adio, apoi s-au aruncat în gol de la etajul 13 al unui bloc din Bălți

deschide.md

Într-unul dintre bilețele, o adolescentă îi cere iertare mamei, câreia îi spune că o iubește: „Eu sunt F. E. R. Mama, iarta-mă pentru tot şi vreau să ştii că te iubesc. Şi transmite-i fratelui meu că il iubesc. Iartă-mă pentru toate! Va iubesc!”.

În cel de-al doilea bileţel de adio, a doua fată îşi cere iertare unei persoane pe care nu a putut-o scoate din pușcărie: „F###, eu te iubesc si iarta-mă că nu am putut să te scot din închisoare! Rog nimeni să nu fie învinuit de moartea mea”.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz şi face verificări pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs tragedia. Portalul de ştiri publika.md scrie că cele două fete aveau 16 şi, respectiv, 20 de ani.

Alte două fete din Moldova s-au aruncat de la etaj, în urmă cu doi ani

În 2019, două adolescente au ajuns în stare gravă la spital, după ce s-au aruncat în gol de la etajul patru al unei clădiri din Făleşti, Republica Moldova. Cele două fete, de 15 şi 16 ani, au fost văzute de un bărbat care trecea prin zonă. Omul a intrat în bloc, a urcat până la etajul patru şi le-a zis să plece de acolo, ca să nu se expună pericolului. 

Când bărbatul încerca să le convingă să nu sară, fetele s-au aruncat în gol. Imediat, bărbatul a solicitat intervenția unei ambulanțe și a poliției. Minorele au fost transportate de urgență la Spitalul raional Fălești în stare gravă. Ulterior, una dintre ele a fost transferată la un spital din Chişinău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Două fete au lăsat bilete de adio, apoi s-au aruncat în gol de la etajul 13 al unui bloc din Bălți: "Mama, iartă-mă pentru tot"