Antena Meniu Search
x

Video Dovadă de perseverenţă: Un veteran de război cu 3 membre amputate a înotat 1 kilometru, ca să strângă bani în scop caritabil

Un veteran de război, care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept în urma unei explozii în Afganistan, a reușit să înoate 1 km în apă deschisă în scop caritabil, scrie BBC. Acesta speră să bată recordul mondial pentru cel mai rapid înot al unui triplu amputat. Fostul puşcaş marin a declarat: "Am fost foarte fericit: Am ajutat la schimbarea oamenilor și la salvarea vieţilor lor, acum le putem da un nou scop și o nouă orientare".

de Redactia Observator

la 24.12.2022, 17:06

Dovadă de perseverenţă: Un veteran de război cu 3 membre amputate vrea să bată un record mondial la înot
Dovadă de perseverenţă: Un veteran de război cu 3 membre amputate vrea să bată un record mondial la înot - BBC

Fostul pușcaș marin regal Mark Ormrod, decorat cu Ordinul Imperiului Britanic (MBE), din Plymouth, a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat, în 2007, relatează Mediafax.

Ormrod spera să bată şi recordul mondial pentru cel mai rapid înot al unui triplu amputat și așteaptă confirmarea. El a spus că "nu a fost prea frig" și că "i-a plăcut".

Banii strânși vor merge către Reorg, care ajută persoanele din forțele armate și serviciile de urgență care suferă de traume fizice și psihologice.

Pe acelaşi subiect

Omrod a mai înotat în scop caritabil

Ormrod a declarat: "Am fost foarte fericit: Ajutăm să schimbăm și să salvăm viețile oamenilor, să le dăm un nou scop și o nouă orientare".

Sam Sheriff, fondator al Reorg, a declarat: "A fost incredibil. Am reușit să schimbăm sute de vieți datorită lui Mark și a eforturilor sale."

În luna martie, Ormrod a strâns peste 150.000 de lire sterline într-o cursă de 5 km (3,1 m) cu ajutorul unor proteze. În luna mai a mai înotat o dată, iar în octombrie a făcut ocursă nocturnă de 99,9 mile cu bicicleta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Dovadă de perseverenţă: Un veteran de război cu 3 membre amputate a înotat 1 kilometru, ca să strângă bani în scop caritabil