Antena Meniu Search
x

Foto Dreptate pentru un tată a 3 copii, înjunghiat mortal de un băiat de 14 ani pe o stradă din Anglia. Minorul certat cu legea va plăti pentru faptele sale

La doar 14 ani, un băiat din Marea Britanie are deja mâinile pătate de sânge. Elevul criminal își va afla pedeapsa, după ce în luna august a anului 2021 l-a ucis pe James Markham. Trei copii au rămas orfani de tată în urma conflictului care a degenerat dramatic.

de Redactia Observator

la 11.07.2022, 16:50

Vărsta fragedă nu l-a împiedicat să pună capăt unei vieți de om. La doar 14 ani, băiatul - al cărui nume nu a fost făcut public din motive legale - a fost judecat pentru crimă. În luna august a anului 2021, acesta l-a înjunghiat mortal pe James Markham, punând astfel capăt printr-o baie de sânge unui conflict petrecut în plină stradă. Bărbatul de 45 de ani, tată a trei copii, a încasat loviturile de cuțit în spate, dar și în piept și zona axilei, relatează Mirror.

Tată a 3 copii, înjunghiat mortal de un băiat de 14 ani

Potrivit unor surse citate de presa britanică, băiatul nu ar fi fost la prima abatere. Acesta era cunoscut pentru tendințele sale criminale, motiv pentru care avea interdicție de circulație în anumite zone din Chingford. Chiar și așa, restricțiile nu l-au împiedicat să pună ochii pe noi victime, printre care și una din fiicele lui James Markham. Alături de alți tineri delincvenți, ucigașul bărbatului obișnuia să o hărțuiască verbal pe fată, au declarat în instanță persoane familiare cu acest caz. Iar tatăl nu a putut să privească totul de la distanță, fără să intervină. Ar fi apucat un burghiu și ar fi sărit în apărarea fiicei sale. Nu și-ar fi putut închipui, însă, că asta îi va aduce sfârșitul. 

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18:00, au declarat oficialii din cadrul Poliției Metropolitane. "Un membru al familiei lui James a fost martor, însă vederea i-a fost restricționată și nu a realizat că adolescenții aveau un conflict cu el. James s-a apropiat de grup cu un burghiu în mână, într-o aparentă încercare de a-i intimida și amenința. Unul dintre tineri a făcut câțiva pași în față, înarmat cu un cuțit, iar cei doi au început să se lupte. James a fost lovit de trei ori, în spate, axilă și piept. Ultima lovitură de cuțit i-a fost fatală, perforându-i plămânul", au adăugat oamenii legii.

Pe acelaşi subiect

Cum a fost prins adolescentul criminal

"Un trecător a încercat să intervină și să-i vină în ajutor lui James, dar adolescenții au profitat de asta ca să fugă de la locul incidentului. Echipajele de urgență chemate i-au acordat primul ajutor, însă fără succes. James a decedat pe loc. În graba de a părăsi scena crimei, minorul și-a scăpat telefonul, fiind astfel ușor de identificat. Două zile mai târziu, a fost arestat sub suspiciunea de crimă. A refuzat să dea declarații poliției", au precizat oficialii englezi. Băiatul, care a împlinit între timp 15 ani, își va afla sentința definitivă pe 26 august. Acesta e acuzat și pentru posesie ilegală de arme. 

"James era un tată iubitor, familist, care și-a lăsat în urmă soția și cei trei copii", spune inspectorul criminalist John Marriot. "În acea zi cumplită, au luat parte la un scenariu de coșmar, pe care nicio familie nu ar trebui să-l îndure. Sper ca această condamnare să le aduc măcar un crâmpei de alinare, în vreme ce continuă să-l jelească pe James. Vrem să se facă dreptate", a mărturisit el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Dreptate pentru un tată a 3 copii, înjunghiat mortal de un băiat de 14 ani pe o stradă din Anglia. Minorul certat cu legea va plăti pentru faptele sale