Antena Meniu Search
x

"El rămâne eroul nostru, copilaşul nostru". Băiat de 15 ani, ucis încercând să-şi protejeze mama în faţa fostului iubit din Anglia

Un băiat de 15 ani a fost înjunghiat mortal de fostul iubit al mamei sale. A încercat să o protejeze de furia bărbatului, dar a căzut chiar el pradă în mâinile lui.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.06.2022, 13:45

Jakub şi mama lui
Băiat de 15 ani, ucis încercând să-şi protejeze mama în faţa fostului iubit din Anglia - Facebook / Profimedia/ Gofundme

Jakub Szymanski, în vârstă de 15 ani, a murit încercând să-şi protejeze mama. Adolescentul din Manchester şi-a dat ultima suflare la o oră distanţă după ce a fost preluat de paramedici şi transportat la spital în stare critică, cu mai multe plăgi înjunghiate.

Suleman Altaf, în vârstă de 44 de ani, este acuzat de uciderea lui Jakub Szymanski, în vârstă de 15 ani, precum şi de tentativă de omor asupra mamei lui Jakub şi fosta lui iubită, Katarzyna Batek, în vârstă de 40 de ani. Băiatul şi mama au fost transportaţi de urgenţă la spital în stare gravă, cu mai multe plăgi înjunghiate, după ce bărbatul s-a năpustit cu furie asupra lor, relatează Mirror. Incidentul dramatic a avut loc în Miles Platting, Manchester, joi, 9 iunie, a declarat poliția.

O oră mai târziu, Jakub şi-a dat ultima suflare în urma rănilor extrem de grave, în ciuda faptului că medicii făceau toate eforturile pentru a-l salva. Îşi iubea atât de mult mama încât fusese în stare să lupte cu preţul vieţii pentru a o putea apăra în faţa fostului ei iubit. Aducându-i un omagiu la începutul acestei săptămâni, familia lui Jakub l-a numit drept „erou”.

Danielle Baker, o prietenă apropiată de familie, a creat o pagină GoFundMe pentru a strânge bani, cu scopul de a ajute mama şi rudele cu pregătirile de înmormântare. „Jakub Szymanski, în vârstă de 15 ani, a fost înjunghiat mortal încercând să-și protejeze mama în timpul atacului pornit de fostul iubit. Acest tânăr curajos a atins inimile noastre, este un erou, va fi mereu amintit pentru puterea și curajul lui. Inființez acest GoFundMe deoarece este de neimaginat prin ce trece familia; au pierdut un copil, un frate și un prieten. Nu este ceva cu care o mamă ar trebui să se confrunte vreodată. Acești oameni minunați trec prin durerea de a avea un viitor fără băiatul lor iubit. M-am gândit că am putea reuși și să o ajutăm pe mama lui cu costul înmormântării, deoarece a fost implicată și ea în incident și a stat în spital, motiv pentru care înmormântarea ar fi ultimul lucru cu care să se confrunte în tot timpul ăsta oribil şi tragic. Era un băiat uimitor, cu o inimă de aur, întotdeauna politicos și prietenos și îşi făcea timp pentru oricine. Încercăm să strângem suficient pentru a ajuta la acoperirea costurilor de înmormântare și pentru a-i oferi lui Jakub un ultim drum pe care îl merită... Ar fi o îngrijorare financiară în minus pentru familie, un lucru de care să nu se mai ocupe în această perioadă de durere. Dacă am strânge mai mult decât suficient, ar însemna că am putea ajuta și viitorul acestei familii într-un fel”, a scris aceasta.

Pe acelaşi subiect

Familia se pregăteşte pentru înmormântare

Jakub mai avea trei fraţi. Era man fan Manchester City şi îi plăcea să se joace fotbal. Într-o declaraţie emisă de poliţia din Greater Manchester, familia a vorbit despre durerea şi chinul de a se gândi că Jakub nu se va mai întoarce niciodată acasă. Sperau să îl vadă mare, căsătorit într-o zi, bucuros, având şi el propriii săi copii, luând viaţa în piept şi creându-şi o carieră şi un drum plin de bucurii realizări. Nu îşi puteau imagina vreo secundă că toate visurile sale aveau să fie zdrobite într-o zi sau că avea să piaă într-un mod atât de sângeros. „În familie îl strigam Kuba, prietenii îl strigau Jakub. A fost întotdeauna un copil popular, își făcea prieteni oriunde mergea datorită naturii sale prietenoase și vorbăreţe. Întotdeauna îşi spunea părerea, era vesel, amuzant și cu personalitate. Iubea să se joace pe Xbox și adora fotbalul, susținând Manchester City. Era ca orice alt adolescent, dar acorda ajutor tuturor oamenilor, chiar şi celor pe care tocmai ce-i cunoştea. Pentru familia noastră, el este eroul nostru”

Altaf a fost arestat în Kent, după ce a fost căutat de poliţişti mai bine de 24 de ore. Inculpatul a apărut luni, 13 iunie, la Tribunalul de Magistrați din Manchester și a vorbit doar pentru a-și confirma numele și adresa. Nu a pledat pentru niciuna dintre acuzaţii. Ulterior a fost arestat preventiv până la începerea procesului, pe 17 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » "El rămâne eroul nostru, copilaşul nostru". Băiat de 15 ani, ucis încercând să-şi protejeze mama în faţa fostului iubit din Anglia