Antena Meniu Search
x

Elevul de 17 ani care a fugit după ce a împușcat doi angajați de la liceul la care învăța, găsit mort de polițiștii din SUA

Elevul care a fugit după ce a împușcat doi angajați de la liceul în care învăța, în în statul Colorado, a fost găsit mort, scrie pesa americană, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 23.03.2023, 15:08

Elevul de 17 ani care a împușcat doi angajați de la liceul la care învăța, găsit mort de polițiștii din SUA
Elevul de 17 ani care a împușcat doi angajați de la liceul la care învăța, găsit mort de polițiștii din SUA - CBS news

Suspectul a fost identificat ca fiind Austin Lyle, în vârstă de 17 ani, a anunţat biroul coronerului comitetului Park, potrivit NBC News. Elevul a scos o armă, în timpul unei percheziţii, miercuri dimineaţa (ora locală), la intrarea în Liceul East High School din Denver.

Poliţia şi salvatori au răspuns unui apel de urgenţă şi ”au sosit foarte rapid la faţa locului şi au descoperit doi bărbaţi adulţi cu răni provocate prin împușcătură”, a anunţat şeful Poliţiei din Denver Ron Thomas. Cei doi răniţi, unul grav, au fost spitalizaţi.

Departamentul Poliţiei din Denver a anunţat miercuri seara, că un cadavru, care nu a fost identificat iniţial, a fost găsit în apropierea unui vehicul al lui Austin Lyle, în comitatul Park, la sud-vest de Denver. Biroul medicinei legale al comitatului a subliniat că o anchetă este în curs cu privire la moartea suspectului şi că nu se vor comunica alte detalii până după autopsie, potrivit NBC.

Cadavrul a fost descoperit aproximativ patru ore mai târziu

Pe acelaşi subiect

Vehiculul adolescentului a fost găsit cu puţin înainte de orea locală 16.30 (23.30, ora României), a anunţat poliţia, citată de ziarul local The Denver Post. Cadavrul a fost descoperit aproximativ patru ore mai târziu, la aproximativ 320 de metri de vehicul, a dezvăluit şeriful comitatului park, Tom McGraw, citat de Post.

Biroul şerifului comitatului Jefferson, Departamentul Poliţiei din Denver şi FBI au fost implicate în căutarea lui Austin Lyle, precizează într-un comunicat McGraw. Suspectul era percheziţionat în fiecare dimineaţă, la sosirea la liceu, a precizat Ron Thomas, precizând că acest tip de procedură se aplică în general din cauza unui comportament problemativ avut anterior.

Cursurile au fost anulate tot restul săptămânii, iar poliţişti armaţi urmează să fie postaţi în liceu până la sfârşitul anului şcolar, a anunţat oficialul însărcinat cu şcolile publice din Denver Alex Marrero. Potrivit The Denver Post, Consiliul de Administraţie al şcolilor din oraş a decs, în 2020, să-i retragă pe poliţiştii care păzeau instituţiile, în contextul manifestaţiilor de amploare împotriva rasismului, după uciderea afroamericanului George Floyd de către un poliţist alb.

Prezenţa unor agenţi aduce prejudicii elevilor de culoare, argumentau atunci aleşii din cadrul Consiliui. Dramele implicând arme de foc sunt endemice în Statele Unite, unde politicienii nu reuşesc să se înţeleagă să consolideze reglementarea armelor de foc - în pofida unei ample susţineri a populaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » Elevul de 17 ani care a fugit după ce a împușcat doi angajați de la liceul la care învăța, găsit mort de polițiștii din SUA