Antena Meniu Search
x

"Eu sunt motivul pentru care viața ta s-a dus dracului”. A stat închis pentru o crimă pe care nu a comis-o. 20 de ani mai târziu, geamănul lui a recunoscut fapta

Un bărbat din SUA a petrecut 20 de ani în spatele gratiilor, pentur o crimă pe care nu a comis-o. În mod șocant, a fost eliberat după ce fratele său geamăn a mărturisit că el a fost ucigașul.

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 11:46

Kevin Dugar ( în stânga) și fratele său geamăn,  Karl Smith ( în dreapta)
Kevin Dugar ( în stânga) și fratele său geamăn, Karl Smith ( în dreapta) - Illinois Department of Corrections

Kevin Dugar, un bărbat din Chicago care a petrecut aproape 20 de ani după gratii pentru o crimă pe care ar fi comis-o în 2003, a fost eliberat săptămâna trecută de la închisoarea comitatului Cook din Chicago, Illinois, după o mărturisire șocantă a fratelui său geamăn, Karl Smith. Calvarul lui a început în 2003, când a fost condamnat pentru o crimă care a avut loc în cartierul Uptown din Chicago. Potrivit datelor de atunci, bărbatul ar fi tras un foc de armă care a fost fatal pentru Antwan Carter și care l-a rănit pe Ronnie Bolden, un membru al unei clan rival, potrivit Mirror.

A stat 20 de ani în spatele gratiilor pentru ceva ce a făcut fratele lui

Kevin a fost găsit vinovat în 2005 și condamnat la 54 de ani de închisoare. Pe tot parcursul încarcerării sale, el și-a menținut cu fermitate nevinovăția. Cu toate acestea, soarta bărbatului a luat o întorsătură neașteptată când fratele său geamăn, Karl Smith, a făcut o mărturisire uluitoare în 2013, la aproape un deceniu după condamnarea lui Kevin. Recunoașterea faptei lui Karl a avut inițial un impact redus asupra cazului.

În 2018, un judecător a decis că mărturisirea lui nu avea credibilitate și i-a refuzat lui Kevin un nou proces. La acea vreme, Karl Smith ispășea o pedeapsă de 99 de ani pentru o spargere a unei case care a dus la moartea unui copilaș, împușcat în cap. Procurorii au pus sub semnul întrebării momentul în care a avut loc mărturisirea lui, sugerând că a fost o încercare de a atrage simpatie după ce și-a pierdut propriul proces.

Pe acelaşi subiect

Geamănul lui i-a mărturisit totul printr-o scrisoare

Kevin Dugar a primit o scrisoare de la fratele său. Până când Kevin a primit scrisoarea, de ani de zile trăia în condiții mizerabile. Când ploua, apa picura din tavan. Vara, căldura devenea atât de insuportabilă, încât Kevin se bucura de aerul care venea prin crăpătura din partea de jos a ușii de la celulă, potrivit The Guardian.

Uite, Kevin, m-am ascuns cu niște lucruri pe care le-am păstrat secret de ani de zile și trebuie să-mi iau asta de pe inimă înainte să mă omoare. În primul rând, aș dori să spun că îmi pare rău pentru toți acești ani pe care i-ai ratat din viața fiicei tale și, de asemenea, pentru toată durerea pe care ai îndurat-o în ultimul deceniu și ceva.” Știți cazul pentru care ai fost găsit vinovat și ai jurat că ți-a fost înscenat? Știu că spuneai adevărul... Eu sunt motivul pentru care viața ta s-a dus dracului”

Polițiștii, a continuat să mărturisească, l-au prins pe geamănul greșit.

Uite Kevin, te rog să nu-i spui mamei sau tatălui. Lasă-mă să le spun eu.”

Eliberat după 20 de ani

În ciuda acestor eșecuri, marți, judecătorul l-a eliberat pe Kevin, în așteptarea unui nou proces, oferindu-i o nouă oportunitate de a-și dovedi nevinovăția. Kevin, vizibil emoționat pentru că este din nou liber, a izbucnit în lacrimi când s-a reunit cu cei dragi.

Este clar că el este nevinovat, dar dacă persistă, vom merge în judecată și îl vom face dreptate”, a declarat avocatul lui Kevin, Ronald Safer. 

Știți, ați crede că este doar o bucurie neatenuată, dar ajustările, rănile provocate de sentința greșită, sunt profunde și de durată și există o perioadă de adaptare care durează toată viața”, a spus Ronald Safer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » "Eu sunt motivul pentru care viața ta s-a dus dracului”. A stat închis pentru o crimă pe care nu a comis-o. 20 de ani mai târziu, geamănul lui a recunoscut fapta