Antena Meniu Search
x

Faţă în faţă cu criminalul, lângă locul măcelului în masă. Mărturiile unui bărbat care a trăit "cea mai norocoasă zi cu ghinion", în Franţa

Un englez s-a aflat faţă în faţă cu moartea, după ce l-a întâlnit pe criminalul care tocmai omorâse o familie, în Alpi. "Puteam să fiu a cincea victimă", povesteşte el despre ziua pe care şi-o va aminti drept "cea mai norocoasă zi cu ghinion".

de Redactia Observator

la 10.10.2021, 12:20

Poliţiştii, în faţa casei familiei ucise de criminalul din Alpi (2012)
Poliţiştii, în faţa casei familiei ucise de criminalul din Alpi (2012) - Profimedia

Brett Martin (62 de ani), fost pilot al Forţelor Aeriene Regale, a povestit pentru Mirror cum a decurs una din cele mai norocoase, dar şi pline de ghinion zile din viaţa lui. Bărbatul a participat la o reconstituire a crimei înfiorătoare din 2012, când o familie din Surrey, Marea Britanie, a fost executată fără milă. Poliţia franceză analizează acum evenimentul tragic dintr-o nouă perspectivă.

Faţă în faţă cu criminalul, lângă locul măcelului

Bărbatul îşi aminteşte cum un motociclist a încetinit până aproape de oprire în dreptul lui, l-a privit în ochi, iar apoi şi-a continuat drumul. Fără să dea atenţie întâmplării, Brett a mers mai departe, iar câteva minute mai târziu s-a oprit în faţa unei privelişti terifiante: membrii unei familii, împuşcaţi mortal în propria maşină, alături de un biciclist francez (Sylvain Mollier), întins pe jos fără viaţă. Totul se petrecea lângă Lacul Annecy din estul Franţei. Acum, poliţia crede că Mollier, în vârstă de 45 de ani, era de fapt ţinta criminalului, iar ceilalţi morţi au fost victime colaterale.

"La circa 200-300 de metri de locul crimei, un motociclist s-a apropiat încet de mine. Avea faţa acoperită de casca de protecţie, nici măcar nu puteam şti dacă este bărbat sau femeie", spune Brett Martin. "Când a încetinit, credeam că vrea să vorbească cu mine, dar apoi părea că s-a răzgândit. Este interesant, el sau ea trebuie să fi trecut pe lângă locul crimei. Mi-am spus că a fost cea mai norocoasă zi cu ghinion din viaţa mea. Cred că aş fi putut să nu mă mai aflu astăzi aici." 

Acesta i-a văzut pe Saad (50 de ani), pe soţia sa, Iqbal (47 de ani) şi soacra Suhaila al-Allaf (74 de ani), într-o baltă de sânge, în maşina BMW. Fiica familiei, Zainab, care avea pe atunci 7 ani, a supravieţuit atacului. Copila fusese împuşcată în umăr. În plus, fiica cea mică a familiei, Zeena (4 ani) a fost găsită de poliţişti fără nicio rană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Faţă în faţă cu criminalul, lângă locul măcelului în masă. Mărturiile unui bărbat care a trăit "cea mai norocoasă zi cu ghinion", în Franţa