Antena Meniu Search
x

Video Fațada Bazilicii Sfântul Marcu din Veneția, acoperită cu pudră de cacao de activiștii de mediu. Au folosit extinctoare de incendiu drept pulverizatoare

Un nou protest organizat de activiștii de mediu a scandalizat Italia. Șase membri ai grupului „Ultima Generație” au folosit extinctoare de incendiu pentru a pulveriza pudră de ciocolată pe fațada Bazilicii Sfântul Marcu din Veneția. 

de Redactia Observator

la 08.12.2023, 12:29

Fațada Bazilicii Sfântul Marcu din Veneția, acoperită cu pudră de cacao de activiștii de mediu. Au folosit extinctoare de incendiu drept pulverizatoare
Fațada Bazilicii Sfântul Marcu din Veneția, acoperită cu pudră de cacao de activiștii de mediu. Au folosit extinctoare de incendiu drept pulverizatoare

Mai mult, pe lângă pudra de cacao, activiștii au murdărit cu noroi coloanele monumentului ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Activiștii cer măsuri drastice pentru oprirea schimbărilor climatice. Ei spun că în caz contrar, bazilica Sfântul Marcu, cât și alte monumente din Veneția vor fi înghițite de ape.

Protestul a fost orchestrat de şase membri ai mişcării Last Generation în cadrul campaniei ''Fondul de reparaţii''. Activiştii au etalat de asemenea bannere şi fotografii în care apar 12 membri ai grupării Last Generation care au primit joi un ordin de reşedinţă obligatorie în urma unui protest organizat pe autostrada Roma-Civitavecchia acum câteva zile şi în urma căruia au fost arestaţi, potrivit Agerpress.

Activiştii au spus că protestul lor este o ''alarmă de incendiu''.

Activiştii au spus că protestul lor este o ''alarmă de incendiu''. ''Ne aflăm aici pentru a acţiona alarma de incendiu'', au spus activiştii. ''Este un protest nonviolent. Veneţia se scufundă pentru că guvernele noastre nu au luat măsuri pentru combaterea încălzirii climatice'', au continuat ei.

Pe acelaşi subiect

''Astăzi, voi cei care sunteţi aici ca să faceţi fotografii şi să vizitaţi biserica sunteţi privilegiaţi. Sunteţi ultimii care veţi putea vedea biserica aceasta deasupra nivelului mării'', au mai spus ei în încheierea mesajului.

În timp ce persoanele prezente în piaţă au criticat acţiunea de protest, un turist francez împreună cu fiica lui s-au alăturat protestului.

Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, a condamnat vehement protestul, pe care l-a descris drept ''un gest execrabil şi incalificabil'' şi o ''desfigurare a unuia dintre cele mai ilustre simboluri ale patrimoniului cultural naţional şi care trebuie sancţionat cu fermitate''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Fațada Bazilicii Sfântul Marcu din Veneția, acoperită cu pudră de cacao de activiștii de mediu. Au folosit extinctoare de incendiu drept pulverizatoare