Antena Meniu Search
x

Galerie foto Femeie din SUA, obligată de judecător să-i dea fostului soţ albumul ei cu poze nud, în urma divorţului. Bărbatul a vrut să-l păstreze "de dragul amintirilor"

O femeie din Utah a povestit despre șocul pe care l-a avut atunci când a primit un ordin judecătoresc prin care este nevoită să îi predea fostului ei soţ un album cu fotografiile ei nud în stil boudoir, după ce acesta le-a cerut în urma divorţului.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.09.2022, 21:31

Lindsay Marsh a mărturisit că ea a făcut fotografiile în primii ani de căsnicie, oferindu-i albumul alături de mesaje „iubitoare” şi intime. Totuşi, când a cerut divorţul, în aprilie 2021, după 25 de ani de căsnicie, fostul ei soţ – Chris Marsh a declarat în instanţă că el vrea să păstreze albumul, pentru amintiri.

Este nedrept şi este incredibil de jenant şi umilitor”, a spus ea. „Singurul mod în care pot să protejez pe altcineva să nu treacă prin aceeași situație este să-mi spun povestea și să dezvălui că acestea sunt tipurile de lucruri despre care el crede că sunt normale.”

Femeia a spus că a rămas stupefiată când fostul ei soţ a cerut în instanţă albumul cu fotografii nud şi a protestat. Totuşi, judecătorul Michael Edwards i-a dat dreptate bărbatului, relatează Daily Mail. De asemenea, i-a recomandat femeii să ducă albumul înapoi la fotograful original pentru a face o copie, cu corpul ei editat, astfel încât să fie ascunse părţile intime.

Fotograful a refuzat să modifice imaginile 

Pe acelaşi subiect

Linsday a mers la cel care a realizat albumul cerându-i să modifice imaginile, însă acesta a refuzat, argumentând că fotografiile sunt o artă şi nu ar trebui modificate. În final, judecătorul a decis în luna august a acestui an că femeia trebuie să predea albumul unei terţe părţi care să editeze fotografiile.

Persoana respectivă trebuie să facă tot ce este necesar pentru a modifica fotografiile, astfel încât orice imagine cu [Lindsay Marsh] în lenjerie sau așa ceva sau chiar fără îmbrăcăminte să fie ascunsă și scoasă”, a scris el într-o hotărâre judecătorească. „Dar cuvintele trebuie păstrate de dragul amintirilor”.

Femeia a spus că gândul de a preda albumul unui străin a fost și mai traumatizant și l-a contactat pe grefierul judecătorului pentru a se asigura că nu a înţeles greşit decizia din partea Tribunalului.

Vreau doar să clarific”, și-a amintit ea că a spus. „Judecătorul mi-a cerut să ofer fotografii nud ale corpului meu unei terțe persoane pe care nu o cunosc fără consimțământul meu?”

Când fotograful original a aflat cele întâmplate, precum şi poziţia extrem de jenantă în care a fost pusă femeia, a acceptat să editeze fotografiile.

„Este chiar o încălcare. Pentru că acestea sunt lucruri intime pe care le-am scris soţului meu pe care l-am iubit. Acum este fostul meu soţ”, a explicat Linsday.

Femeia este obligată legal să păstreze fotografiile originale până în luna decembrie, în cazul în care fostul ei soţ se va opune oricărei modificări.

Fostul soţ îşi doreşte să păstreze "amintirile"

Chris Marsh a spus pentru The Tribune că albumul era plin de amintiri, mesaje, inscripţii şi fotografii, subliniind că nu erau „posturi nepotrivite”.

Prețuiesc amintirile de iubire pe care le-am avut în toți acești ani, ca parte a schimburilor normale și adecvate dintre soț și soție, și am căutat să păstrez aceste amintiri, având mesajele din album. Din moment ce fotografiile de tip budoir devin o modalitate mai comună pentru un cuplu de a împărtăși intimitatea, unde este linia potrivită de a lua măsuri atunci când se despart?”, a spus el.

Un profesor de drept penal de la Universitatea din Utah a declarat pentru KSL că speţa este „foarte ciudată, chiar dacă judecătorul a ordonat editarea imaginilor.

După părerea mea, judecătorul de aici tocmai a făcut o greșeală în echilibrarea intereselor și a înclinat lucrurile prea departe, într-o singură direcție”, a spus Paul Cassell.

El a adăugat că, în cazul în care terții manipulează imaginile, se creează un risc de distribuție – fie intenționat sau nu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Femeie din SUA, obligată de judecător să-i dea fostului soţ albumul ei cu poze nud, în urma divorţului. Bărbatul a vrut să-l păstreze "de dragul amintirilor"