Antena Meniu Search
x

Femeie ucisă de propriul fiu cu 83 de lovituri de cuţit. Pedeapsa primită de tânărul din UK, care "nu-şi amintea" să fi comis crima

Un fiu care și-a ucis mama, înjunghiind-o de peste 80 de ori într-un atac feroce, a fost condamnat la închisoare pe viață.

de Maria Dogaru

la 02.08.2022, 13:40

Aaron Matthew și-a înjunghiat mama de peste 80 de ori cu un cuțit înainte să-şi schimbe hainele și să fugă de la fața locului. Luni, în data de 1 august 2022, tânărul şi-a aflat sentința. A fost condamnat la închisoare pe viață, relatează Mirror.

Mamă, ucisă de fiu cu peste 80 de lovituri de cuţit

Acesta a ucis-o cu brutalitate pe mama sa, Ingrid, în apartamentul său din Highfields, Leicester, în septembrie anul trecut. Tânărul de 19 ani a fost condamnat la Leicester Crown Court și va trebui să execute cel puțin șase ani și 226 de zile după gratii, înainte de a putea fi luat în considerare pentru eliberare.

În timpul procesului, el a fost catalogat drept „periculos” și reprezentând un „risc grav pentru comunitate”. În aprilie, Matthew a pledat vinovat pentru uciderea mamei sale Ingrid, în vârstă de 54 de ani, și și-a schimbat pledoaria din crimă, de care fusese acuzat, în omucidere. Corpul femeii a fost descoperit de fostul ei soț și tatăl lui Matthew, Andrew Marshall, în dormitorul adolescentului, pe 11 septembrie, anul trecut. Andrew Marshall a spus că totul părea „liniștit” și „normal”. El a adăugat că Ingrid și Matthew aveau o „relație bună” și că fiul său nu i-a amenințat niciodată că le va face rău.

Pe acelaşi subiect

Matthew a folosit un cuțit de vânătoare, pe care l-a cumpărat fără știrea familiei sale, pentru a o ucide pe Ingrid, apoi și-a schimbat hainele și a fugit de la fața locului. Examinările post-mortem arată că pe trupul lui Ingrid erau în total 83 de răni provocate de cuțit în timpul atacului. În plus, craniul era fisurat, iar trei coaste i-au fost rupte. Experții au spus că, cel mai propabil, femeia a sângerat până la moarte.

Tânărul a afirmat că nu își amintește cum a ajuns să-și ucidă propria mamă

După ce a fugit la Peterborough, Matthew s-a predat poliției. Adolescentul a fost diagnosticat cu autism, ceea ce i-ar fi „afectat judecata” în momentele în care și-a înjunghiat mama. În ciuda afirmațiilor sale potrivit cărora nu își amintește cum s-au petrecut evenimentele, procurorii au spus că Matthew a înțeles în mare măsură ce a făcut. „Aaron Matthew a ascuns cuțitul. Și-a schimbat hainele după crimă și a părăsit zona Leicester, înainte de a se preda poliției. Nu a cerut ajutor pentru mama sa după ce a înjunghiat-o și nu a putut fi contactat decât la o zi după comiterea crimei”, a declarat Kate Goddard, în timpul audierii.

Avocata adolescentului, Narita Bahra, a spus că acesta a avut remușcări pentru acțiunile sale, dar diagnosticul său cu TSA îi face viața foarte dificilă. „Anterior, a recunoscut că a greșit și știe că nu-și poate aduce mama înapoi. Este un tânăr care știe că va primi o sentință semnificativă. Aaron are dificultăți în a înțelege sentimentele celorlalți. Acum are 19 ani și a descoperit că are o tulburare de sănătate mintală, una despre care știa înainte de infracțiune. Este multă muncă de făcut pentru a-l ajuta pe acest tânăr”, a declarat avocata.

Instanţei i s-a comunicat că Matthew avea un comportament normal și nu avea condamnări anterioare. Însă judecătorul Adrienne Lucking a crezut că el reprezintă un risc pentru comunitate, după ce s-a dezvăluit că a suferit de izbucniri de furie în timpul vieții sale. „Ținând cont de circumstanțe, sunt convinsă că există un risc serios pentru comunitate pentru alte infracțiuni și persoane care vor suferi . Aaron Matthew este periculos. Are o predispoziție la furie și la izbucniri violente, iar unul dintre acestea l-a făcut să o înjunghie pe mama sa de 83 de ori”. a spus ea. „Numai Aaron Matthew poate explica de ce i-a luat viața propriei mame”, a adăugat inspectorul detectiv, Nicole Main.

 Matthew a primit și două ordine de restricție care îl vor împiedica să-și contacteze bunica și o altă rudă pentru tot restul vieții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Femeie ucisă de propriul fiu cu 83 de lovituri de cuţit. Pedeapsa primită de tânărul din UK, care "nu-şi amintea" să fi comis crima