Antena Meniu Search
x

Fetiță de un an, zdrobită de o girafă într-o rezervație sălbatică din Africa de Sud. Mama micuței, în stare critică la spital

O fetiță de un an a fost ucisă, iar mama ei se luptă acum pentru viaţă pe patul de spital, după ce o girafă le-a călcat în picioare în Africa de Sud.

de Redactia Observator

la 20.10.2022, 13:14

Mama micuței, în stare critică la spital
Fetiță de un an, zdrobită de o girafă într-o rezervație sălbatică din Africa de Sud - Profimedia

Mama și copilul de un an vizitau parcul Kulemi din apropierea orașului Durban, miercuri după-amiază, 19 octombire, când s-a petrecut tragedia, potrivit TheSun

Micuța, împreună cu mama ei de 25 de ani, au fost rănite grav, când girafa a atacat din senin. Cele două au fost zdrobite de animal și au fost transportate de urgență la spital. Mama și fiica nu erau turiști care vizitau rezervația sălbatică, ci locuiau în zonă.

Din păcate, fetița a murit în timpul unei intervenții chirurgicale, în timp ce mama ei este în stare critică, a spus poliția. Se crede că girafa ar fi putut încerca să-și protejeze puiul. „Copilul a fost dus la cea mai apropiată sală de operație, unde a și murit. Mama a fost transportată de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Femeia este încă în stare critică. Poliția încă investighează circumstanțele în care s-a produs incidentul”, a declarat Locotenentul Nqobile Gwala.

Un alt caz similar a avut loc în Africa de Sud, unde o mamă și băiețelul ei au fost la un pas de moarte

Pe acelaşi subiect

Girafele cresc până la 6 metri înălțime, pot cântări peste o tonă și sunt cel mai înalte mamifere din lume. Masculii pot deveni agresivi în sezonul de împerechere, iar femelele pot fi agresive atunci când își protejează puii. Girafele își folosesc picioarele, gâtul și cele două coarne potențial mortale, pentru a se apăra de tot ceea ce consideră ca fiind o amenințare. 

Potrivit site-ului său, Kuleni Game Park este o fostă fermă, transformată într-un parc, care dispune de locuri de cazare. Acesta găzduiește o serie de cabane de lux din zona Hluhluwe din Africa de Sud. Oaspeții sunt avertizați însă să țină cont că animalele sunt sălbatice și, prin urmare, imprevizibile, sfătuindu-i să păstreze distanța față de ele, în orice moment. În 2018, savanta britanică Dr. Katy Williams, în vârstă de 36 de ani, și fiul ei, Finn, în vârstă de 3 ani, au fost amândoi atacați de o girafă femelă care își proteja puiul și au fost răniți grav, în Africa de Sud.

Soțul femeii a văzut accidentul și a intervenit cât de repede a putut, cei doi scăpând cu viață. Amândoi au fost în comă timp de o lună și exista teama că micuțului i-ar fi putut fi afectat creierul, în urma atacului. În cele din urmă, după o perioadă lungă de recuperări, atât mama cât și fiul s-au recuperat complet. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Fetiță de un an, zdrobită de o girafă într-o rezervație sălbatică din Africa de Sud. Mama micuței, în stare critică la spital