Antena Meniu Search
x

Fiul și-a ascuns mama moartă în pivniță mai bine de un an de zile ca să-i ia pensia, în Austria. O asistentă româncă este căutată de polițiști

Un bărbat în vârstă de 66 de ani şi-a ascuns mama moartă în subsolul casei timp de mai bine de un an de zile, pentru a-i lua pensia. Grozăvia, care a avut loc în Innsbruck, un district din Tirol, în vestul Austriei, a ieșit la iveală după ce poștașul i-a alertat pe polițiști că nu a putut să o vadă pe femeie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.09.2021, 12:42

Fiul și-a ascuns mama moartă în pivniță luni întregi, ca să-i ia pensia, în Austria. O asistentă româncă este căutată de polițiști - istockphoto.com / imagine ilustrativă

BBC News scrie că bătrâna de 89 de ani ar fi murit din cauze naturale. Femeia și-ar fi găsit sfârșitul în luna iunie a anului trecut, iar fiul ei, în vârstă de 66 de ani, era pregătit pentru acest moment. Neavând alte venituri, ticluise un plan diabolic, pentru a continua să-i încaseze pensia.

Potrivit publicației locale Heute, bărbatul a dus cadavrul mamei în subsolul casei și l-a așezat într-o cutie din lemn. Apoi, ca să nu se simtă niciun fel de miros, austriacul a răcit trupul neînsuflețit cu mai multe pachete gheață și l-a înfășurat cu bandaje. Când a rămas fără pansamente, a acoperit-o pe femeie cu nisip folosit pentru litiera pisicii.

"Într-un final, cadavrul s-a mumificat", a declarat ofițerul Helmuth Gufler. 

Când cel de-al doilea fiu al bătrânei a venit în vizită, fratele i-a spus că mama lor este la spital. Potrivit polițiștilor austrieci, femeia suferea de demență de mult timp și avea nevoie de îngrijire medicală, astfel că nu i s-a părut nimic suspect. Bărbatul de 66 de ani le-ar fi spus polițiștilor că a vrut să raporteze moartea mamei sale, gâdindu-se că nu poate continua cu planul său la nesfârșit. Cu toate acestea, a amânat momentul cât a putut de mult.

Pe acelaşi subiect

Până sâmbăta trecută, mai exact, când polițiștii au făcut macabra descoperire. Fuseseră alertați de noul poștaș, care a dorit să o vadă pe bătrână, însă fiul nu i-a permis. Oamenii legii cred că, în mai bine de jumătate de an, bărbatul a primit ilegal aproximativ 50.000 de euro. 

Polițiștii austrieci caută o asistentă româncă

Ancheta în acest caz nu este nici pe departe finalizată. Potrivit Heute, polițiștii sunt pe urmele unei asistente românce, care ar fi fost prezentă în momentul în care bătrâna de 89 de ani a murit. 

"Fiul nu era acasă în momentul morții. Asistenta a fost cea care l-a anunțat că mama sa a murit", a mai declarat Helmuth Gufler, potrivit ORF Tirol

Anchetatorii nu au reușit încă să o contacteze pe asistenta medicală. Se pare că femeia a venit în România după moartea bătrânei. Căutarea ei este în plină desfășurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Fiul și-a ascuns mama moartă în pivniță mai bine de un an de zile ca să-i ia pensia, în Austria. O asistentă româncă este căutată de polițiști