Antena Meniu Search
x

Furtunile care ucid: 20 de vieţi curmate de fulgere, într-o singură zi. Marele ghinion al localnicilor din regiunea din India

Douăzeci de persoane au fost ucise de fulgere în opt districte din statul Bihar, din estul Indiei, în doar 24 de ore, relatează BBC. Furtunile musonice, cu descărcări electrice, vor continua şi în zilele următoare, avertizează autorităţile indiene.

de Redactia Observator

la 27.07.2022, 15:23

Furtună musonică cu fulgere
20 de persoane ucise de fulgere în statul Bihar din India - Profimedia (scop ilustrativ)

Mai multe furtuni cu fulgere au fost prognozate în părţile de nord ale statului Bihar din India pentru miercuri şi joi. Ministrul-şef din Bihar, Nitish Kumar, le-a cerut oamenilor să urmeze îndeaproape sfaturile autorităţii de gestionare a dezastrelor din stat. Sute de oameni mor în India în fiecare an din cauza fulgerelor din timpul ploilor musonice. Unul dintre motivele invocate pentru atât de multe decese este numărul mare de persoane care lucrează în spaţii deschise în India, în comparaţie cu alte părţi ale lumii, lucru care îi face mai vulnerabili.

India e lovită de tot mai multe fulgere. Vieţile oamenilor, în pericol

Potrivit news.ro, Nitish Kumar a anunţat, marţi, o despăgubire în valoare de 400.000 de rupii (5.008 dolari) pentru familiile fiecăruia dintre cei decedaţi. Ministrul-şef a organizat o întâlnire săptămâna trecută şi a cerut oficialilor de stat să instaleze paratrăsnet în toate clădirile guvernamentale, inclusiv în şcoli şi spitale, a relatat cotidianul The Times of India.

Poziţia geografică a statului îl face deosebit de susceptibil la producerea de fulgere în timpul ploilor musonice, se arată în raport. În luna februarie a acestui an, BBC a relatat că numărul loviturilor de fulgere în India a crescut brusc în ultimii ani. Datele din satelit adunate de Institutul Indian de Meteorologie Tropicală arată că fulgerele ”au crescut rapid” între 1995 şi 2014.

India a înregistrat peste 18 milioane de lovituri de fulgere între aprilie 2020 şi martie 2021, potrivit unui studiu realizat de Consiliul non-profit de promovare a sistemelor de observare rezistente la climă. Aceasta a fost o creştere de 34% faţă de o perioadă similară din anul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Furtunile care ucid: 20 de vieţi curmate de fulgere, într-o singură zi. Marele ghinion al localnicilor din regiunea din India