Antena Meniu Search
x

"Godzilla", capturat în New York. Un aligator, prins de autorităţi într-un parc din Brooklyn: reptila, afectată de temperaturile din metropolă

Un aligator a fost găsit într-un parc din New York, "foarte letargic și afectat de frig".  În cele din urmă, animalul a fost capturat și trimis la grădina zoologică, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 11:11

Reptila, care a fost poreclită Godzilla, a fost observată duminică dimineața de personalul din Prospect Park din Brooklyn. Aceștia au contactat autoritățile parcului, care au capturat apoi aligatorul în lacul din parc. Ulterior, acesta a fost dus la grădina zoologică din Bronx.

Nu se știe cum a ajuns aligatorul în lac

Aligatorii sunt originari din sud-estul SUA, în state cu climă caldă precum Florida și Louisiana. Duminică, temperaturile din New York au atins maxime de 9 grade Celsius. NYC Parks, autoritatea responsabilă de spațiile verzi ale metropolei, a declarat că animalul era într-o stare proastă, "foarte letargic și afectat de frig" când a fost găsit.

Nu se știe cum a ajuns aligatorul în lac, dar autoritatea a avertizat locuitorii să nu elibereze animale în parcurile orașului, lucru ilegal. Nimeni nu a fost rănit de aligator, care este în curs de "evaluare", a precizat NYC Parks. Pe lângă "pericolul potențial" de a da drumul animalelor în parcurile orașului, animalele sălbatice neindigene pot "duce la eliminarea speciilor native și la o calitate nesănătoasă a apei", a precizat autoritatea.

În fiecare an, rangerii parcurilor urbane din oraș răspund la aproximativ 500 de rapoarte care implică animale, a precizat NYC Parks.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » "Godzilla", capturat în New York. Un aligator, prins de autorităţi într-un parc din Brooklyn: reptila, afectată de temperaturile din metropolă