Antena Meniu Search
x

Greșeala care l-ar putea costa viața. Un britanic riscă pedeapsa cu moartea în Thailanda, după ce ar fi vândut droguri turiștilor prin Telegram

Un britanic riscă pedeapsa cu moartea în Thailanda, după ce ar fi vândut droguri turiștilor. Bărbatul de 48 de ani le-ar fi vândut cocaină, ecstasy și alte narcotice prin aplicația Telegram.

de Redactia Observator

la 17.03.2024, 11:59

Greșeala care l-ar putea costa viața. Un britanic riscă pedeapsa cu moartea în Thailanda, după ce ar fi vândut droguri turiștilor prin Telegram
Greșeala care l-ar putea costa viața. Un britanic riscă pedeapsa cu moartea în Thailanda, după ce ar fi vândut droguri turiștilor prin Telegram - Shutterstock / poză ilustrativă

Charly Garcia, în vârstă de 48 de ani, din Londra, ar fi vândut turiștilor cocaină, ecstasy și alte narcotice prin aplicația Telegram. Poliția din Chiang Mai a primit o informație și un agent sub acoperire ar fi aranjat o întâlnire cu britanicul la un magazin de canabis, pretinzând că vrea să cumpere cocaină, ketamina, ciuperci halucinogene, LSD și ecstasy pentru 110.000 de baht (2.400 lire sterline). După încheierea vânzării, poliția a intrat și l-a arestat pe Charly, potrivit Mirror.

Riscă pedeapsa cu închisoare pe viață

L-au dus în camera lui din Chang Phueak, unde au găsit 408 de grame de cocaină, 595 de grame de ciuperci halucinogene și 160 de pastile de Diazepam și Alprazolam. Treisprezece grame de LSD, 9,8 grame de MDMA și tablete de ecstasy.

Charly, care riscă pedeapsă cu moartea sau închisoare pe viață, este al treilea turist britanic arestat pentru presupus trafic de droguri în ultimele săptămâni și toți se confruntă acum cu sentințe drastice. Un oficial al poliției a declarat că Charly ar fi recunoscut că a vândut narcotice, pe care a pretins că le-a cumpărat de la un alt turist pentru 800.000 de baht (17.500 lire sterline). 

„Suspectul a susținut că a fost prima dată când a vândut narcotice, dar nu l-am crezut, deoarece ancheta noastră a dezvăluit că a vândut narcotice în Bangkok. Intrase în Thailanda cu o viză de student, ceea ce credem că a fost un șiretlic pentru a-i permite să rămână în țară pentru a vinde droguri. Nu a studiat limba așa cum trebuia. A studiat doar drogurile. Investigăm în continuare, deoarece nu a cooperat și a refuzat să ne dea parola de la telefonul său. Intenționăm să examinăm aplicația Telegram pentru a-i descoperi rețeaua de droguri și a lua măsuri legale împotriva furnizorilor și clienților săi”, a declarat șeful poliției.

Conform legii thailandeze, transportul de droguri de categoria I, inclusiv LSD și ecstasy, pentru „vânzare sau deținere pentru vânzare”, are o pedeapsă maximă de pedeapsă cu moartea sau închisoare pe viață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Greșeala care l-ar putea costa viața. Un britanic riscă pedeapsa cu moartea în Thailanda, după ce ar fi vândut droguri turiștilor prin Telegram