Antena Meniu Search
x

"I-au spus că exagerează". Valeria a murit la doar 27 de ani, din cauza unei meningite nediagnosticate. Italianca era mama unei fetițe de 13 luni

Valeria, mama unui bebeluș de 13 luni, a murit la doar 27 de ani, răpusă de o meningită de tip bacterian. O tragedie care s-a produs după ce a mers în patru spitale diferite din Roma. Părinții fetei acuză medicii că au pus diagnosticul prea târziu, când pentru fiica lor nu s-a mai putut face nimic. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.01.2023, 11:56

Marți după-amiază, la ora 14.00, Valeria Fioravanti a fost deconectată de la aparate, fiind pronunțat decesul, scrie publicația italiană La Repubblica

Calvarul Valeriei a început în ziua de Crăciun

În ziua de Crăciun, Valeria, angajată la aeroportul din Roma, a mers la spital pentru a-i fi îndepărtat un abces. Nu i-a fost teamă și nu știa că va contracta meningită în timpul acelei operații. Din acel moment a început calvarul femeii, care a durat două săptămâni. Până ieri, când tânăra de 27 de ani și-a dat ultima suflare. 

La două zile după operație, susțin jurnaliștii La Repubblica, citați de Il Corriere della Citta, Valeria s-a întors la spital. Observase că rana s-a infectat. A fost imediat externată. După alte două zile a decis să meargă la o altă unitate sanitară din Roma, plângându-se de dureri la gât, cap și spate. Din nou, avea să fie externată. A doua zi, din cauza durerilor, s-a întors la același spital, unde au invitat-o ​​să plece acasă. Moment în care, Valeria a mers la un alt spital, tot în capitala italiană. A fost diagnosticată cu proeminențe la coloană și i s-a prescris un guler și antiinflamatoare.

Pe acelaşi subiect

Apoi, din nou, ar fi fost externată. Câteva zile mai târziu, pe 5 ianuarie, Valeria a mers la un al patrulea spital, cu aceleași simptome. Abia de data aceasta medicii au ințeles că ar putea fi vorba despre meningită bacteriană și au supus-o analizelor necesare pentru confirmare diagnosticului. O confirmare care a sosit, însă, prea târziu. Valeria intrase deja în comă.

Din acel moment, medicii au făcut încercări disperate să-i salveze femeii viața. În zadar. Tânăra de 27 de ani s-a stins ieri după-amiază, lăsând în urmă un bebeluș de doar 13 luni.

Familia cere dreptate: "A fost dată afară din trei spitale. I-au spus că exagerează"

Acum, membrii familiei cer dreptate. Au depus o plângere și acuză medicii de malpraxis. Nu au nicio îndoială că moartea fiicei lor putea fi evitată. "După operație, rana s-a infectat, dar nimeni nu a tratat-o. A fost dată afară din trei spitale. I-au spus că exagerează", acuză părinții Valeriei.

Va fi efectuată autopsia, iar anchetatorii urmează să stabilească dacă medicii au făcut tot posibilul pentru a diagnostica meningita bacteriană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "I-au spus că exagerează". Valeria a murit la doar 27 de ani, din cauza unei meningite nediagnosticate. Italianca era mama unei fetițe de 13 luni