Antena Meniu Search
x

Identitatea unei fetiţe al cărei cadavru a fost găsit ars, stabilită după 60 de ani. Copila a fost răpită şi dusă într-un deșert din Arizona

Trupul neînsufleţit al unei fetiţe, descoperit în urmă cu 62 de ani în Arizona a fost identificat în mod oficial. Reconstrucţia facială a copilei a fost redată într-o schiţă realizată de un artist.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 16.03.2022, 11:23

Copila a fost răpită şi dusă într-un deșert din Arizona
Copila a fost răpită şi dusă într-un deșert din Arizona - National Center for Missing and exploited children

În urmă cu 62 de ani, un profesor care căuta pietre într-un deșert din Arizona a făcut o descoperire îngrozitoare: rămășițele arse ale unei fete tinere. Identitatea ei era un mister, aşa anchetatorii au numit-o „Mica domnișoară Nimeni”, potrivit CNN.

De zeci de ani, Biroul Șerifului din Prescott, Arizona, împreună cu Centrul Național pentru Copii Exploatați și Dispăruți, Sistemul Național pentru Persoane Dispărute și Neidentificate și o listă lungă de alți parteneri, au lucrat pentru a identifica fetița, dar, în ciuda multiplelor piste la acea vreme, cazul rămânea nerezolvat.

Datorită tehnologiei avansate, ADN-ul ei a fost identifict, astfel că identitatea copile  fost şi ea scoasă la ivelă. Autoritățile au identificat-o drept Sharon Lee Gallegos, în timpul unei conferințe de presă de marți. Este cel mai vechi caz de acest fel pe care l-a rezolvat biroul șerifului din Yavapai. Gallegos, în vârstă de patru ani, a fost răpită în timp ce se juca în curtea bunicii ei din Alamagordo, New Mexico, pe 21 iulie 1960, au declarat autoritățile. Ea a fost luată de „un cuplu care a urmărit-o”, potrivit Centrului Național pentru Copii Exploatați și Dispăruți.

Cadavrul, identificat după şase decenii

Pe acelaşi subiect

Deși „Mica domnișoară Nimeni” a fost identificată, mai sunt încă lucruri de făcut în acest caz, deoarece autoritățile lucrează pentru a afla cine a răpit-o, ce s-a întâmplat în zilele următoare răpirii și ce a dus la moartea ei. Anchetatorii au câteva indicii de la verii lui Gallegos, care erau alături de ea în momentul răpirii ei, a declarat marți șeriful David Rhodes. „Noi, ca familie, vrem să vă mulțumim”, a declarat Rey Chavez, nepotul lui Gallegos, în timpul conferinței de presă. „Îți mulțumesc pentru ceea ce ai făcut pentru noi, îți mulțumesc pentru că ai păstrat-o pe mătușa mea în siguranță și nu ai uitat-o ​​niciodată.

Rămășițele lui Gallegos au fost descoperite pe 31 iulie 1960, în Sand Creek Wash, lângă Congress, Arizona, a declarat poliția într-o postare pe Instagram, în luna ianuarie. Situl se află la peste 500 de mile de locul unde fusese răpită Gallegos. La acea vreme, anchetatorii au stabilit că rămășițele lui Gallegos fuseseră arse cu una sau două săptămâni mai devreme. Deoarece nu a fost evidentă nicio altă traumă, cauza morții a fost dificil de determinat și, din cauza naturii suspecte a cazului, moartea lui Gallegos a fost considerată o omucidere, a spus poliția.

În 2021, biroul șerifului din Yavapai a colaborat cu Othram, un laborator din Texas care lucrează exclusiv cu forțele de ordine, pentru a vedea dacă testele avansate ADN ar putea ajuta la rezolvarea misterului „Micuța domnișoară Nimeni”. Othram a primit cazul în decembrie 2021 și a returnat identitatea autorităților în februarie 2022. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Identitatea unei fetiţe al cărei cadavru a fost găsit ars, stabilită după 60 de ani. Copila a fost răpită şi dusă într-un deșert din Arizona