Meniu LIVE
Search
x

Video Imagini impresionante cu sute de caimani, filmaţi la malul apei, în Brazilia

Un videoclip viral, cu o puzderie de caimani care se încălzesc la soare, a făcut înconjurul reţelelor de socializare. Prezentat iniţial pe Twitter drept dovadă a unei "invazii de crocodili" pe o "plajă din Brazilia", s-a stabilit ulterior că imaginile, de altfel impresionante, nu reprezintă un semnal de alarmă ori vreun pericol pentru oameni, ci stau mai degrabă mărturie a vieţii obişnuite duse de aceste reptile, în habitatul lor natural. 

De Redactia Observator la 16.09.2022, 11:10

Zeci, poate chiar sute de caimani, aproape de malul apei sau pe uscat, încălzindu-se la soare. Imaginile au devenit rapid virale pe Internet, unde oamenii au fost uluiţi de priveliştea impresionantă. Cadrele au fost filmate din aer, de unde reptilele pot fi confundate uşor cu alte specii. Astfel, videoclipul a fost prezentat de mai mulţi utilizatori Twitter drept o "invazie de crocodili", avertizându-i pe turişti cu privire la "pericolele de pe plajele din Brazilia". Afirmaţiile s-au dovedit false, relatează brobible.com.

Imagini virale: Caimani, cât vezi cu ochii

În primul rând, s-au făcut precizări cu privire la locul în care au fost filmate imaginile. Nu este vorba despre o zonă turistică, ci despre Rezervaţia Naturală Pantanal din America de Sud,  unde caimanii trăiesc în mod obişnuit. Aceste reptile au dimensiuni mai mici decât crocodilii şi se adună la malul apei pentru a se hrăni, ori pentru a se odihni. În jur de 200.000 de persoane locuiesc în regiunea respectivă, cu o densitate a populaţiei de 1,8 pe metrul pătrat.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Imagini impresionante cu sute de caimani, filmaţi la malul apei, în Brazilia