Antena Meniu Search
x

Video Imagini impresionante cu sute de caimani, filmaţi la malul apei, în Brazilia

Un videoclip viral, cu o puzderie de caimani care se încălzesc la soare, a făcut înconjurul reţelelor de socializare. Prezentat iniţial pe Twitter drept dovadă a unei "invazii de crocodili" pe o "plajă din Brazilia", s-a stabilit ulterior că imaginile, de altfel impresionante, nu reprezintă un semnal de alarmă ori vreun pericol pentru oameni, ci stau mai degrabă mărturie a vieţii obişnuite duse de aceste reptile, în habitatul lor natural. 

de Redactia Observator

la 16.09.2022, 11:10

Imagini virale cu o puzderie de caimani, în Brazilia
Imagini virale cu o puzderie de caimani, în Brazilia - Captură video Twitter

Zeci, poate chiar sute de caimani, aproape de malul apei sau pe uscat, încălzindu-se la soare. Imaginile au devenit rapid virale pe Internet, unde oamenii au fost uluiţi de priveliştea impresionantă. Cadrele au fost filmate din aer, de unde reptilele pot fi confundate uşor cu alte specii. Astfel, videoclipul a fost prezentat de mai mulţi utilizatori Twitter drept o "invazie de crocodili", avertizându-i pe turişti cu privire la "pericolele de pe plajele din Brazilia". Afirmaţiile s-au dovedit false, relatează brobible.com.

Imagini virale: Caimani, cât vezi cu ochii

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În primul rând, s-au făcut precizări cu privire la locul în care au fost filmate imaginile. Nu este vorba despre o zonă turistică, ci despre Rezervaţia Naturală Pantanal din America de Sud,  unde caimanii trăiesc în mod obişnuit. Aceste reptile au dimensiuni mai mici decât crocodilii şi se adună la malul apei pentru a se hrăni, ori pentru a se odihni. În jur de 200.000 de persoane locuiesc în regiunea respectivă, cu o densitate a populaţiei de 1,8 pe metrul pătrat.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Imagini impresionante cu sute de caimani, filmaţi la malul apei, în Brazilia