Antena Meniu Search
x

Galerie foto Adolescent român de 16 ani, ucis în Londra. Mama, în agonie: „L-am adus pentru un viitor mai bun, îl duc acasă în sicriu”

O mamă româncă a vorbit despre momentul tragic în care a aflat că fiul ei de doar 16 ani a fost ucis, în Londra. Femeia, cu inima zdrobită de durere, spune că vrea să se întoarcă în ROmânia pentru a-şi putea creşte fiul care i-a rămas, de teamă să nu îl piardă şi pe el.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.01.2022, 15:51

Lacrimi fără oprire pentru o familie plecată în străinătate pentru "visul unei vieţi mai bune" şi speranţa unui viitor fructuos pentru copiii ei. Mihaela a descris Londra ca fiind mult „prea periculoasă”, după ce fiul ei, Ionuţ Elvis Tacu, a fost ucis săptămâna trecută la Hillingdon, în nord-vestul Londrei, înainte de Anul Nou.

Familia se teme să mai locuiască în Londra

„Drăgălașul” adolescent, aşa cum îl alinta mama sa, cunoscut sub numele de Elvis, a fost înjunghiat mortal în Philpotts Farm Open Space, din Yiewsley, pe 30 decembrie. Este al 30-lea adolescent ucis în Londra în 2021, consemnându-se astfel cel mai rău an înregistrat vreodată privind uciderea tinerilor în capitala britanică.

Cu ochii în lacrimi şi inima frântă, Mihaela, în vârstă de 38 de ani, i-a adus un omagiu fiului ei, vorbind pentru The Sun.

Pe acelaşi subiect

„Era un băiat bun, minunat. Nu era deloc agresiv. Nu venise niciodată acasă bătut și nu i se întâmplase niciodată așa ceva. Apoi, deodată, a fost ucis. L-am adus aici când avea șapte ani pentru a-i oferi un viitor mai bun. Acum se va întoarce în România într-un sicriu. Îi plăcea muzica, se uita la filme și se juca foarte mult cu fratele său mai mic. Am auzit elicopterul poliției deasupra capului și am avut un sentiment de gol în stomac că i s-a întâmplat ceva fiului meu. Atunci poliția ne-a bătut la ușă. Suntem total devastați. Elvis nu a avut la el niciodată un cuțit, nu ne-am fi imaginat niciodată că acest lucru i se poate întâmpla familiei noastre. Dacă ar fi fost un copil agresiv, sau într-o bandă sau așa ceva, poate că nu am fi atât de devastați. Simt că vreau să fug din această țară și să mă întorc în România cu copilul care mi-a mai rămas. Am vrut să ne mutăm din Londra înainte de a muri şi noi pentru că nu este sigur. Nu este un loc pentru a crește copii. Nu mă voi întoarce aici și îi voi încuraja pe cei cu copii să se gândească mai bine înainte de mutarea lor aici. A fost diagnosticat cu ADHD în România când era mic, dar a de-abia acum un an a fost diagnosticat cu această afecţiune şi în această ţară”, a mărturisit mama băiatului.

Mama adolescentului român ucis în Londra: "Avea nevoie de ajutor și nimeni nu l-a ajutat”

Elvis se mutase la Londra cu mama, tatăl și fratele lui de trei ani atunci când avea doar șapte ani.

„Bineînțeles că fratele lui nu înțelege de ce nu este cu noi, ceea ce este sfâșietor. A continuat să ne întrebe când se va întoarce Elvis acasă. Nu am crezut niciodată că ni se va întâmpla așa ceva. Avem locuri de muncă și propria noastră casă. Nu suntem deloc dintr-o familie rea. Este foarte greu de înțeles de ce s-a întâmplat asta. S-a străduit să-și facă prieteni la școală, s-a străduit încă de când era copil să-şi facă prieteni. Avea nevoie de ajutor și nimeni nu l-a ajutat”, a adăugat mama, Mihaela.

„Elvis n-ar fi făcut rău nici unei muște, era un copil atât de bun. Nu era genul de băiat care să caute vreodată necazuri, el râdea mereu sau încerca să-i facă pe alții să râdă”, a spus un prieten de la Park Academy West London.

O pagină de strângeri de fonduri a fost ceată pentru a ajuta familia să repatrieze trupul neînsufleţit al adolescentului în România. Până acum a fost strânsă suma de 8.000 de lire sterline.

„Familia este devastată și nu sunt suficiente cuvinte pentru a le alina durerea, când cei mai mulți dintre noi ne pregăteam să sărbătorim un An Nou, lumea lor s-a destrămat odată cu moartea fiului lor. Familia dorește ca trupul lui Elvis să fie repatriat și îngropat în țara sa natală, România. Celui mic îi lipsește foarte mult Elvis și întreabă mereu de el. Cum naiba îi poți explica unui copil mic că fratele lui mai mare a fost ucis și că nu îl va mai vedea niciodată?”, a scris Claudia Martonfi, cea care a înfiinţat pagina GoFundMe.

Moartea lui vine după un an de groază pentru zeci de familii din Londra care şi-au pierdut copiii în urma unor crime sângeroase. Potrivit Daily Mail, a fost cel mai sângeros an de la al Doilea Război Mondial încoace, cu 30 de adolescenți înjunghiați mortal în 2021. Cifrele arată că violența a scăzut cu mai mult de un sfert în timpul carantinei în Londra, dar numărul de crime a crescut alarmant.

Un alt adolescent de 16 ani, al cărui nume nu a fost făcut public din motive legale, urmează să se prezinte la Tribunalul pentru tineri din Ealing, sub acuzaţia de omor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Adolescent român de 16 ani, ucis în Londra. Mama, în agonie: „L-am adus pentru un viitor mai bun, îl duc acasă în sicriu”