Antena Meniu Search
x

Foto Lanţul nefericit de şanse ratate ce l-au împins spre moarte pe un băiat de 13 ani. Viaţa devenise un loc sumbru pentru copilul orfan din Australia

Plimbat între 18 asistenţi sociali şi case de copii, un băiat în vârstă de 13 ani şi-a luat zilele. Zhane Chilcott a ales moartea în 2016, dar povestea lui cu final trist este încă anchetată de procurorii din Australia, care cred că tragedia putea fi prevenită. Potrivit Daily Mail, au existat mai multe momente critice în care se putea interveni pentru a-l abate de la gândul negru al sinuciderii.

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 18:26

Un adolescent s-a aruncat în braţele morţii, sătul de viaţă la doar 13 ani. Zhane Chilcott s-a sinucis în 2016, însă decesul tragic nu a rămas fără ecou. Incidentul este anchetat în continuare în Australia, unde procurorii sunt convinşi că totul putea fi prevenit. Şi asta nu o dată, ci în mai multe momente critice care l-au împins, rând pe rând, spre gestul extrem.

O moarte care putea fi prevenită. Şansele de a-l salva pe băiat, ratate una câte una

Copilul rămas al nimănui a fost plimbat între 18 familii şi centre de asistenţă socială, înainte ca lumea să i se pară o corvoadă prea greu de îndurat şi să aleagă moartea. Oficialul David Whittle a declarat că decesul băiatului de 13 ani putea fi evitat, circumstanţele morţii sale fiind "complexe, provocate de mai mulţi factori".

Acesta a insistat asupra eşecurilor multiple de a-l ajuta pe Zhane Chilcott să beneficieze de o viaţă cât mai normală şi de asistenţă specială pentru a-şi vindeca traumele. Sănătatea lui psihică a fost prea puţin luată în calcul când adolescentul era transferat dintr-un loc în altul, fără să aibă parte de un strop de stabilitate.

Pe acelaşi subiect

"O analiză a tuturor acestor lucruri ne conduce spre certitudinea că moartea prin sinucidere la care a recurs Zhane putea fi prevenită. Toate aceste eşecuri l-au împins, cumulat, spre un risc uriaş de a comite gestul extrem. Dacă lucrurile ar fi stat altfel, copilul ar fi putut fi, cel mai probabil, salvat", a subliniat el, joi.

Plimbat din casă în casă, de la 1 an

Consiliera Sally Giles a declarat, la audieri, că băiatul a crescut în plasament de când avea doar 12 luni. Viaţa lui scurtă a fost marcată de o instabilitate semnificativă şi oportunităţi minimale de a dezvolta relaţii sănătoase, bazate pe încredere, cu adulţii care-oi purtau de grijă. Lui Zhane Chilcott i-a fost extrem de greu şi să se integreze la şcoală, iar traumele s-au adunat până ce nu le-a mai putut suporta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Lanţul nefericit de şanse ratate ce l-au împins spre moarte pe un băiat de 13 ani. Viaţa devenise un loc sumbru pentru copilul orfan din Australia