Antena Meniu Search
x

Video China interzice reclamele la operaţii estetice şi toate emisiunile de talent şi reality show

China interzice toate emisiunile de talent şi reality show. Televiziunilor şi canalelor online li se cere să nu mai promoveze admiraţia pentru bogăție și celebritate. Deciziile au fost primite cu revoltă. Tot mai multe voci îl acuză pe preşedinte că încearcă să se impună ca singur model pentru tinerele generaţii.

de Redactia Observator

la 03.09.2021, 21:14

Vezi și

Anumite imagini nu vor mai putea fi difuzate la televiziunile din China începând cu această toamnă, după decizia CNA-ului local. Ar promova un model cultural considerat superficial şi vulgar de regimul comunist. Aşa că, încă de săptămâna trecută, Beijingul a interzis orice publicare a topurilor de popularitate. În schimb, programele TV trebuie să prezinte modele tradiţionale ale culturii chineze.

Şi reclamele la operaţii estetice au fost interzise. Iar pe micile ecrane nu mai au voie să apară nici bărbaţii cu un stil efeminat. Conform ultimelor indicaţii, tinerii din China trebuie să fie încurajaţi să fie cât mai masculini. Astfel de măsuri au stârnit un imens scandal pe reţele sociale. Emisiunile de talente sunt foarte populare, iar cei care participă la ele au şi sute de milioane de fani.

Copiii din China nu mai au voie să se joace online mai mult de trei ore pe săptămână

Aceste show-uri sunt doar ultimele victime ale noii revoluţii culturale din China. La începutul săptămânii oficialii de la Beijing le-au interzis copiilor să se joace online mai mult de trei ore pe săptămână, iar luna trecută imaginile cu o influentă actriţă chineză au fost şterse din mediul online.

Pe acelaşi subiect

Criticii acuză regimul comunist de cenzură şi limitarea dreptului la liberă exprimare şi susţin că sub paravanul promovării tradiţiilor chineze se ascunde, de fapt, tema preşedintelui Xi Jinping de a fi depăşit în popularitate. El este acuzat că prin interzicerea oricărui fel de celebritate vrea să fie singurul model pentru tinerii chinezi.

Deja, odată cu începerea anului şcolar, toate manualele, indiferent de clasă, conţin citate din doctrina şefului statului, adaptate în funcţie de vârsta elevilor.

În urmă cu câţiva ani, în China a fost interzis şi Winnie the Pooh, după ce în mediul online au apărut mai multe imagini în care se vorbea despre asemănarea fizică dintre celebrul personaj de desene animate şi liderul suprem de la Beijing.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » China interzice reclamele la operaţii estetice şi toate emisiunile de talent şi reality show