Antena Meniu Search
x

Localitatea care a fost invadată de sute de capre. Autorităţile oferă animalele spre adopţie ca să scape de ele

O mică insulă din Italia a fost invadată de sute de capre. Autorităţile nu ştiu la ce soluţie să mai apeleze şi oferă animalele spre adopţie. Decizia a fost luată deoarece înmulțirea necontrolată a caprelor a devenit o problemă pentru localnicii din Alicudi. Animalele distrug grădinile și gardurile oamenilor.

de Redactia Observator

la 04.04.2024, 16:31

Localitatea care a fost invadată de sute de capre. Autorităţile oferă animalele spre adopţie ca să scape de ele
Localitatea care a fost invadată de sute de capre. Autorităţile oferă animalele spre adopţie ca să scape de ele - Profimedia

Primarul Riccardo Gullo a avut ideea adopției, potrivit BBC. El a realizat un recensământ în urma căruia s-a aflat că numărul caprelor de pe insulă este de șase ori mai mare decât cel al oamenilor.

Autorităţile încurajează oamenii să adopte câte o capră

Pe insula Alicudi, aflată lângă Sicilia, trăiesc aproximativ 100 de oameni. Caprele au devenit o problemă pentru locuitorii din Alicudi deoarece animalele distrug grădinile și gardurile.

Cererile pentru „adoptarea unei capre” trebuie să fie trimise până pe 10 aprilie. Cei interesați sunt informați că animalele pot produce o brânză foarte apreciată de consumatori, scrie Mediafax.

Caprele sălbatice trăiesc în Alicudi de ani de zile în special în zonele înalte. Deoarece s-au înmuțit foarte mult, caprele au ajuns în zonele de coastă, unde se află comunitățile locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Localitatea care a fost invadată de sute de capre. Autorităţile oferă animalele spre adopţie ca să scape de ele