Antena Meniu Search
x

"Lumina ochilor noştri s-a dus" Băieţel de 9 ani, mort după ce o şoferiţă beată a izbit maşina în care se afla. Plecase cu mama lui să-şi cumpere ghete noi

Tragedie cumplită după ce un băieţel de 9 ani şi-a pierdut viaţa într-un cumplit accident de maşină, în Australia. Autovehiculul în care se afla micuţul, alături de mama lui, a fost izbit puternic de un şofer beat.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.01.2023, 11:25

James Lachlan Edds
Băieţel de 9 ani, mort după ce o şoferiţă beată a izbit maşina în care se afla, în Australia - Gofundme

James Lachlan Edds, în vârstă de 9 ani, mergea la cumpărături împreună cu mama sa, Anastasia, în vârstă de 42 de ani, pentru a-şi cumpăra ghete de fotbal noi din banii săi primiţi de Crăciun. Accidentul teribil a avut loc miercuri după-amiază în Killarney Vale, pe coasta centrală a NSW.

În timpul traseului, maşina lor marca Sedan a fost lovită puternic de un SUV Lexus condus de Kristie Fiona Anne Merrett, în vârstă de 51 de ani, care nu ar fi acordat prioritate de trecere, relatează Daily Mail. Femeia conducea, potrivit anchetei, cu o alcoolemie de patru o mai mare decât limita legală.

Băiatul de 9 ani a rămas încarcerat în urma impactului

James a suferit răni grave și a rămas blocat între fiare, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de la descarcerare. După ce serviciile de urgență au reușit să-l scoată din maşină, acesta a fost transportat cu avionul la Spitalul John Hunter din Newcastle, în stare critică, cu leziuni cerebrale. Mama lui a fost dusă și ea la același spital, cu răni ușoare.

Pe acelaşi subiect

Mătușa lui James, Nicole Micos, a dezvăluit duminică pe rețelele de socializare că James a murit.

„În mod tragic, James a fost luat de la noi mult prea devreme; era lumina ochilor noştri şi s-a dus”, a scris ea.

Femeia a mulțumit în mod special „fiecărui cadru medical de la Spitalul John Hunter care a lucrat neobosit pentru a-l salva pe James în această săptămână”. Ea a adăugat că nepotul ei „a luptat atât de mult” până la final, ceea ce a fost „o dovadă a cât de puternic și rezistent a fost micuțul James”.

„Dacă ai fi avut norocul să-l fi întâlnit pe James, ai ști cât de bun era”, a spus ea. Îi plăcea să se joace cu mingea cu mama, să sară pe trambulină cu colegii săi, să mănânce plăcintă cu brânză, să joace monopoly și uno cu tata și multe altele!”

Şoferiţa avea o alcoolemie de patru ori peste limita legală

Ofițerii de poliție din NSW au testat-o pe Kristie Merrett în urma accidentului. După un test pozitiv pe marginea drumului, analizele au arătat că avea o alcoolemie de 0,197 în aerul respirat. Limita legală în Australia este 0,05. Merrett se confruntă cu șapte acuzații, inclusiv conducere periculoasă agravată, vătămare corporală gravă, conducere în stare de ebrietate și posesie de droguri interzise. De asemenea, i-ar fi fost suspendat permisul. I s-a acordat o cauțiune condiționată la Tribunalul Local din Newcastle și va reveni în instanță pe 27 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Mapamond » "Lumina ochilor noştri s-a dus" Băieţel de 9 ani, mort după ce o şoferiţă beată a izbit maşina în care se afla. Plecase cu mama lui să-şi cumpere ghete noi