Antena Meniu Search
x

„Mă înec. Ajutaţi-mă!”. Un bărbat de 34 de ani, lăsat de poliţişti să moară înecat. Victima s-a aruncat în apa unui lac din Arizona, după o ceartă cu soţia

Trei ofiţeri de poliţie din Tempe, Arizona sunt cercetaţi disciplinar, după ce ar fi refuzat să acorde ajutor unui bărbat care s-a înecat în apa unui lac. 

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 18:22

Un bărbat de 34 de ani, lăsat de poliţişti să moară înecat
Un bărbat de 34 de ani, lăsat de poliţişti să moară înecat - Captura Video

Imagini filmate de camera corporală a unuia dintre poliţişti arată momentul în care victima, Sean Bickings, în vârstă de 34 de ani sare în lacul Tempe Town din Arizona. Incidentula avut loc, potrivit anchetatorilor pe 28 mai. Ceea ce l-ar fi împins pe bărbat la acest gest a fost o ceartă pe care a avut-o înainte cu soţia lui, scrie Daily Mail.

Poliţiştii au ajuns la faţa locului, find chemaţi să intervină după o altercaţie pe care cei doi parteneri ar fi avut-o. În timp ce poliţiştii verificau antecedentele celor doi, victima a sărit gardul de protecţie şi a sărit în apă. „Mă duc să înot. Sunt liber să plec, nu?", au fost cuvintele bărbatului înainte de ase arunca. 

Rămaşi de cealaltă parte a gardului, poliţiştii i-au spus bărbatului că nu avea voie să sară în apa lacului. În timp ce bărbatul este văzut înaintând în larg, unul dintre ofiţei glumeşte spunându-i unuia dintre colegi „cât de departe crezi că va fi capabil să înoate?”

Pentru că anchetatorii au decis că imaginile au un puternic impact emoţional, aceştia au decis să taie filmarea înainte ca bărbatul să se înece, pentru a nu provoca suferinţă oamenilor sensibili.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii au refuzat să îl salveze

În schimbul videoclipului complet, acestia au furnizat o transcriere în care victima făcea un apel disperat pentru a primi ajutor din partea poliţiştilor. 

Victima: „Mă înec”.

Primul ofiţer: „Întoarceți-vă la stâlp”.

Victima: „Nu pot, nu pot”.

Al doilea ofiţer: „OK, nu sar după tine”.

Victima: „Te rog ajută-mă. Te rog, te rog, te rog. Nu pot atinge. Doamne, te rog ajută-mă. Ajutați-mă!'

Soția lui Bickings, care se afla încă la fața locului, a rugat și ea ofițerii să intervină, spunând: „Se îneacă chiar în fața voastră și nu il veţi ajuta”

În cele din urmă, un ofiţer ar fi solicitat o barcă pentru a-i sări în ajutor bărbatului însă a fost mult prea târziu, pentru căacesta deja murise. Trupul său a fost recuperat din apă după câteva ore.

Incidentul și răspunsul poliției sunt investigate de poliția din Scottsdale și de departamentul de siguranță publică.

Oficialii au declarat că „cei trei ofițeri de poliție din Tempe care au răspuns la apel și au fost martori la înec au fost puși în concediu disciplinar, în așteptarea investigațiilor, așa cum se obişnuieşte în incidentele critice de acest gen”. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » „Mă înec. Ajutaţi-mă!”. Un bărbat de 34 de ani, lăsat de poliţişti să moară înecat. Victima s-a aruncat în apa unui lac din Arizona, după o ceartă cu soţia