Antena Meniu Search
x

„M-am căsătorit cu violatorul meu”. A rămas însărcinată la 20 de ani, după ce a fost violată de colegul de muncă, un român. Drama tinerei din Marea Britanie

Povestea emoţionantă a unei tinere din Marea Britanie face înconjurul lumii. Violată şi dezvirginată la 20 de ani de un coleg de muncă român, aceasta a acceptat să se mărite cu el pentru a oferi un viitor copilului. Totuşi, după mai bine de un an în care abuzurile au continuat, femeia a găsit puterea de a apela la ajutor şi justiţie pentru a se proteja nu numai pe ea, dar mai ales pe fiica ei. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.05.2022, 13:06

A rămas însărcinată la 20 de ani, după ce a fost violată de colegul de muncă, un român - Shutterstock

Amanda Walker, în vârstă de 24 de ani, era virgină când a fost violată de colegul ei de muncă, Mihai Savescu, în vârstă de 34 de ani, în februarie 2018. După ce a rămas însărcinată, Amanda a fost constrânsă și manipulată în a începe o relație cu Savescu – înainte de a se căsători și a avea o fiică, Charlotte.

La un an și nouă luni după ce a violat-o pentru prima dată, Amanda l-a raportat pe Savescu la poliție. A hotărât să pună punct după ce a bătut-o în timp ce fiica lor dormea. Savescu a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru abuzul împotriva Amandei, după un proces la Stoke-on-Trent Crown Court, urmând a fi extrădat fără drept de a se întoarce vreodată. Acum, femeia a renunțat la anonimat şi a hotărât să vorbească despre ceea ce a păţit, în speranţa că alte femei îşi vor face curaj să scape de partenerii lor abuzivi.

„Ceea ce mi-a făcut Mihai a făcut din mine o carapace de femeie. Dar sunt hotărâtă să merg mai departe cu viața mea și să fiu cea mai bună mamă pentru fiica mea. Voi aștepta momentul potrivit să-i spun despre tatăl ei”, a povestit ea.

În august 2017, Amanda, pe atunci în vârstă de 20 de ani, era coordonator la un cămin de îngrijire.

Pe acelaşi subiect

„Mihai era angajat nou şi se comporta foarte prietenos. Tocmai venise din România și avea un fiu dintr-o relație anterioară. Pe atunci nu aveam prieteni și nu am avut niciodată un iubit. M-am luptat cu depresia, eram foarte timidă și nu aveam încredere. Mihai a fost drăguț cu mine și a fost prima persoană care m-a scos din carapacea mea”, a continuat femeia.

De atunci, Amanda și Savescu au devenit buni prieteni. Mergeau la muncă în fiecare zi împreună și ea îi spunea deseori problemele ei. În anul următor, în februarie 2018, Savescu trebuia să o lase pe Amanda acasă cu maşina într-o după-amiază. În schimb, s-a oprit în fața unui hotel.

„Am început să mă sperii, dar mi-a spus să am încredere în el și că totul va fi în regulă. Am intrat în panică, l-am urmat într-o cameră și înainte să-mi dau seama, el m-a forțat să mă dezbrac și mă ţinea de brațe. L-am implorat să se oprească, dar nu m-a ascultat și m-a violat. După aceea, nu m-am putut opri din plâns. Nu numai că mi-a luat virginitatea, dar eram și Martor al lui Iehova. Era împotriva convingerilor noastre să facem sex înaintea căsătoriei. Mihai m-a implorat sa nu spun nimănui şi nici să nu-l raportez, pentru ca avea un fiu. Nu am vrut să-l iau de lângă copil, așa că am fost de acord să nu îl raportez, a mărturisit Amanda.

După două luni, tânăra a aflat că este însărcinată

După aceea, întors la muncă, Savescu s-a făcut că nu s-a întâmplat nimic. Încă traumatizată, Amanda a făcut tot posibilul să pretindă la fel.

Două luni mai târziu, în aprilie, a descoperit că este însărcinată: „Am fost împietrită și i-am recunoscut mamei mele, cu care locuiam. Ea nu a pus prea multe întrebări, dar a promis că mă va sprijini. Am fost devastată. Am vrut ca copilul meu să fie făcut din dragoste, nu din viol”.

La scurt timp, Amanda i-a dat vestea lui Savescu, care a fost încântat. De asemenea, ea le-a recunoscut celorlalţi membri Martori ai lui Iehova care i-au spus că trebuie fie să-l denunţe pe Savescu sau să rămână cu el.

„Totul a devenit prea mult și gândurile întunecate mi-au umplut mintea. M-am trezit însărcinată în 12 săptămâni la marginea unui pod. Nu am vrut să-mi îngrijorez mama, motiv pentru care rămânea doar Mihai, așa că l-am sunat în lacrimi. M-a salvat și în ziua aceea, am fost de acord să mă mut cu el. Știam că aș fi plină de rușine dacă nu aș face-o și nu am vrut să dezamăgesc pe nimeni”, a continuat Amanda.

Violată din nou, după nuntă

Tânăra spera că Savescu o va trata mai bine, dar doar câteva zile mai târziu, a violat-o din nou. Luna următoare, a mers pentru prima dată la medic pentru ecografie: „În acel moment m-am îndrăgostit. Nu a fost vina bebelușului meu. Dar pe măsură ce burta mea creştea acasă, abuzul se agrava. Mihai a aflat că aveam o fată deşi el îşi dorea un băiat, așa că m-a abuzat și mai mult pentru asta. M-am simțit prinsă în capcană”.

În noiembrie 2018, Amanda a adus-o pe lume pe fiica lor, Charlotte, acum în vârstă de trei ani. Câteva zile mai târziu, Mihai a cerut-o în căsătorie. Disperată să-i ofere fiicei sale o nouă viață, Amanda a acceptat fără tragere de inimă. Luna următoare, Amanda și Savescu s-au căsătorit la un registru local în fața familiei și prietenilor lor.

„Am făcut tot posibilul să zâmbesc pentru fotografii, dar mă luptam să-mi ţin lacrimile. În noaptea aceea, Mihai m-a lăsat acasă şi apoi s-a dus să bea. Și în prima noastră noapte împreună ca bărbat și soție, s-a impus din nou asupra mea. După ziua nunții noastre am încercat să fug de multe ori. Mă oprea de fiecare dată, îmi golea bagajele şi îmi trimitea mesaje înfricoşătoare cu el ţinând cuţitul asupra lui. A spus că se va sinucide dacă nu mă întorc acasă. Îngrozit că o va face, mă întorceam mereu înapoi”, a adăugat femeia.

În noiembrie 2019, Savescu a atacat-o şi violat-o pe Amanda pe podeaua dormitorului lor, în timp ce Charlotte era pe pat, plângând: „A mai făcut-o, dar de data aceasta, ceva în mine s-a schimbat. Știam că Charlotte merită o viață mai bună. Și la fel am făcut. Într-un sfârșit mamei i-am spus totul și ea m-a convins să sun la poliție pentru a-l reclama pe Mihai”.

La scurt timp a fost arestat, iar în octombrie 2021, Mihai Savescu, 34 de ani, din Chaplin Road, Longton, a fost găsit vinovat de 10 capete de acuzare de viol împotriva Amanda la Stoke-on-Trent Crown Court.

A fost condamnat la 17 ani de închisoare și va fi deportat la încheierea sentinței

Agentul detectiv, Diane Sproston de la Unitatea pentru viol și infracțiuni sexuale grave a forței de muncă, a declarat: „Savescu a fost prădător și manipulator și a profitat de natura încrezătoare și bunătatea victimei sale. Aș dori să o felicit pe victimă pentru că s-a prezentat cu curaj la secţie și a raportat aceste crime îngrozitoare. Ea a dat dovadă de curaj și cooperare incredibilă pe parcursul procesului judiciar”.

„Mihai m-a manipulat și terorizat atunci când eram cel mai vulnerabilă. Dar nu îmi pot imagina viața fără fetița mea, Charlotte. Dacă treci prin asta chiar acum, te rog, vorbeşte, cere ajutor. Niciodată nu e prea târziu”, a conchis aceasta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » „M-am căsătorit cu violatorul meu”. A rămas însărcinată la 20 de ani, după ce a fost violată de colegul de muncă, un român. Drama tinerei din Marea Britanie