Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Mami nu se poate trezi". O fetiţă de 5 ani a mers desculţă la şcoală, în rochie de prinţesă pentru a-i cere ajutor învăţătoarei sale

O fetiţă de cinci ani a devenit înger păzitor pentru mama ei. Copila a păzit-o toată noaptea, după ce femeia a căzut inconştientă la podea, apoi a doua zi de dimineaţă s-a dus la şcoală desculţă, îmbrăcată în prinţesă şi a cerut ajutor învăţătoarei sale. "Mami nu se poate trezi", a spus ea, dând alarma care i-a salvat viaţa mamei sale.

de Larisa Andreescu

la 11.06.2024 , 13:32

- Facebook

Poppy Davies din Pontllanfraith, lângă Blackwood, în Țara Galilor se plimba prin casă în rochiţa ei de prinţesă, purtând o diademă şi o baghetă "magică", când mama ei – Leisha – s-a prăbuşit la pământ inconştientă. Femeia de 35 de ani intrase în şoc septic. Micuţa a rămas lângă ea toată noaptea, neştiind ce să facă, însă a doua zi Poppy a ieşit desculţă din casă, a descuitat uşa cu calm şi s-a dus la şcoală unde a cerut ajutor profesorilor.

"Mami e pe podea şi nu pot să o trezesc", i-a spus învăţătoarei sale, potrivit Manchester Evenings.

Fetiţa de 5 ani şi-a salvat mama

Articolul continuă după reclamă

Leisha mărturiseşte că datorită fetei sale este astăzi în viaţă. Cu puţin timp în urmă, femeia suferise o operaţie pentru ocluzie intestinală. Părea că se recuperase, dar, întoarsă la serviciu, picioarele şi faţa au început să i se umfle. În acea noapte, soțul ei, Ryan, lucra în tura de noapte, iar în casă erau doar ea și Poppy. Ultimul lucru pe care și-l amintește este că fetiţa se plimba în rochia ei de prințesă prin casă. La scurt timp femeia a leşinat.

Pe acelaşi subiect

"Fiica mea a petrecut toată noaptea cu mine, nu știa ce să facă. Dimineața, pe 19, era în rochia ei de prințesă, și-a pus cizmele și o mică coroniţă. A descuiat ușa de la intrare și a mers până la poarta școlii, care se află chiar lângă casă. A intrat în sala de clasă și i-a spus învățătoarei: «Mami e pe podea și nu pot să o trezesc»", povesteşte Leisha.

Doi dintre profesorii fetiţei, alarmaţi de cele spuse de micuţă, au plecat în grabă şi au găsit-o pe femeie pe podea. Au aşezat-o într-o poziţie pentru a-i acorda primul ajutor şi au sunat la ambulanţă. Poppy a fost ajutată între timp să se schimbe în uniforma şcolară, ca să-i fie distrasă şi atenţia de la situaţia dramatică în care se afla mama ei, apoi condusă la şcoală, în timp ce paramedicii au intervenit pentru a-i salva viaţa femeii.

O ambulanţă aeriană a fost solicitată, dar Leisha avea nevoie de un echipament special pentru a fi conectată la aparate, care nu încăpea în aeronavă. A fost transportată de urgenţă la spitalul universitar Grange din Cwmbran, unde s-a descoperit că se afla în șoc septic și că funcționa doar cu 15% dintr-un plămân. A fost plasată în comă indusă după ce a făcut de două ori stop cardiorespirator. Medicul David Hepburn a declarat că femeia a avut nevoie de tratament de oxigenare cu membrană extracorporală (ECMO) și a fost mutată la Bristol Royal Infirmary.

Mama a ajuns în comă indusă; medicii au depus toate eforturile pentru a-i salva viaţa

Femeia mărturiseşte că nu îşi aduce aminte mai nimic din toată această perioadă, dar că avea însă coşmaruri care păreau foarte reale.

"Visam că adun lucruri de la mama mea și de la soțul meu care vorbea cu mine, ceea ce crea o realitate alternativă în mintea mea. Când m-am trezit (trei săptămâni mai târziu) nu-mi puteam mișca corpul și mi se făcuse o traheostomie, așa că nu puteam vorbi. Mama m-a întrebat, în timp ce-mi mângâia părul: «Ești bine?». Am dat din cap și au știut atunci că m-am întors printre ei. Timp de trei săptămâni nu au știut dacă avusesem leziuni cerebrale şi dacă îmi voi reveni".

Iniţial medicii au crezut că vor fi nevoiţi să îi amputeze ambele picioare de la genunchi în jos, dar prognosticul a arătat că fiecare picior va fi operat după ce se va necroza. Femeia e însă optimistă şi spune că atât fetiţa ei, cât şi medicii de la spitalul Grange i-au salvat viaţa şi au avut grijă de ea.

"Am fost incredibil de mândră de ea. Nu o văzusem timp de o lună din cauza a tot ceea ce se întâmpla, dar când a venit să mă vadă, am cedat complet. M-am gândit că arată atât de matură și am simțit că am pierdut atât de multe. Dar am fost recunoscătoare că eram aici, că fiica mea avea o mamă și mama mea avea o fiică. A fost foarte emoționant. Mereu îi spun lui Poppy : «Ești eroina mea, i-ai salvat viața mamei». I-a plăcut când i-am spus asta, iar asistentele i-au cumpărat o pelerină, ceea ce a fost minunat. Personalul de la Grange a fost absolut fenomenal. Vreau să transmit un mesaj că, dacă cineva se simte rău, să aibă grijă, să meargă la medic. Niciodată nu am crezut că septicemia este ceva grav, credeam că este doar o infecție, dar șocul septic pune în pericol viața și mulți oameni nu își revin", a concluzionat femeia.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Mapamond » "Mami nu se poate trezi". O fetiţă de 5 ani a mers desculţă la şcoală, în rochie de prinţesă pentru a-i cere ajutor învăţătoarei sale