Antena Meniu Search
x

Video Pacient cu cancer, mort după ce a fost operat la o clinică privată din Timiş. A ajuns cu dureri crunte la spitalul județean, imediat ce a fost externat

Un bărbat de 56 de ani a murit în spital după ce a fost operat la o clinică privată din judeţul Timiş. Deşi intervenţia părea a fi una reuşită, la scurt timp starea pacientului s-a înrăutăţit, iar pacientul a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara. Medicii suspectau că ar fi vorba de o septicemie, însă analizele arătau că bărbatul era perfect sănătos. Autopsia îi contrazice însă. Cauza decesului este un infarct miocardic, alături de care apare şi o peritonită. Familia îndoliată a depus o plângere penală. Atenţie, vă avertizăm că urmează detalii cu un puternic impact emoţional! 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.04.2024, 10:39

Vezi și

Anul trecut, bărbatul de 56 de ani a fost diagnosticat cu o tumoră de cinci centimetri la intestinul gros. Şi-a dorit să lupte cu boala, iar după ce a consultat mai mulţi medici, pacientul a decis să se opereze la o clinică privată din Timişoara. 

Lazăr Fulger, manager clinică privată: Pacientul a fost operat în clinică pentru un cancer de rect. Abordul s-a făcut pe cale laparoscopică, medicul operator este extrem de calificat pentru procedura respectivă. 

Externat după 3 zile de la operaţie

Aici intervin primele contradicţii. Cum intervenţia a fost un real succes, după trei zile de la operație, pacientul este externat.

Pe acelaşi subiect

Fiul bărbatului: Când a fost externat, la nici o jumătate de oră l-au apucat nişte dureri crunte.

Iulia Pop, reporter Observator: La două ore după ce este externat din clinica privată, pacientul ajunge aici, la Unitatea de Primiri urgenţe a Spitalului Județean. Are dureri puternice şi este internat iniţial în secţia de chirurgie. I se administrează inclusiv morfină, iar în 24 de ore ajunge la ATI. Starea sa se degradează continuu. 

Atunci medicii se gândesc că bărbatul ar putea avea septicemie, şi îl supun la un set complet de analize. Ba chiar se ia decizia unei noi intervenţii chirurgicale. 

Fiul bărbatului: Mi s-a spus pe forme indirecte c-ar fi fost vorba de o infecţie generalizată. 

Lazăr Fulger, manager clinică privată: Investigaţiile ulterioare nu au arătat cauza sindromului dureros şi cauza alterării progresive a stării generale, şi atunci în disperare de cauză se ia decizia de a se face o revizie chirurgicală.

La scurt timp, din păcate, bărbatul moare. 

Fiul bărbatului: Cu cinci minute înainte să intrăm la el, a ieşit medicul şi ne-a spus că a decedat. Am cerut autopsie. 

Cauza decesului: infarct miocardic

Iar autopsia contrazice toate diagnosticele puse până atunci de medici. Cauza decesului este un infarct miocardic, alături de care apare şi o peritonită.

Lazăr Fulger, manager clinică privată: Infarctul înseamnă necroza peretelui miocardic şi declanșează tulburări de ritm. Necroza ar fi trebuit să producă nişte modificări de traseu. 

Dorel Săndesc, manager Spitalul Judeţean Timişoara: Organele oficiale vor analiza şi vor vedea care este situaţia şi dacă există responsabilităţi medico-legale. 

Acum, familia bărbatului de 56 de ani vrea ca vinovaţii să plătească şi au depus o plângere penală pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Pacient cu cancer, mort după ce a fost operat la o clinică privată din Timiş. A ajuns cu dureri crunte la spitalul județean, imediat ce a fost externat