Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"M-ați băgat în cușcă? Să vă fie rușine". Bătrână de 82 de ani din SUA, arestată pentru o factură neplătită la gunoi

O femeie de 82 de ani din statul Alabama, SUA, a fost arestată de poliţişti din cauza unei facturi de gunoi restante. Suma care ar fi dus la arestarea bâtrânei ar fi de aproape 80 de dolari. Martha Louis Menefield a spus că a fost foarte confuză atunci când ofițerii au venit să o încătuşeze, relatează BBC. "Nu glumeşti?" l-a întrebat ea pe unul dintre ofițerii care au venit la uşa ei. La scurt timp după, a fost condusă la secţia de poliţie. 

de Marina Dinu

la 03.12.2022 , 11:06

"M-ați băgat în cușcă? Să vă fie rușine". Bătrânică de 82 de ani din SUA, arestată pentru o factură neplătită la gunoi
"M-ați băgat în cușcă? Să vă fie rușine". Bătrânică de 82 de ani din SUA, arestată pentru o factură neplătită la gunoi - Profimedia Images

Într-o declarație pe Facebook, poliția din oraşul Valley a declarat că a tratat-o ​​cu respect pe doamna Menefield și că, înainte să bată la uşa ei, au anunțat-o de mai multe ori că nu a plătit factura timp de trei luni.

„Doamna Menefield a fost tratată cu respect de către ofițerii noștri în îndeplinirea îndatoririlor lor și a fost eliberată pe o cauțiune, așa cum prevedea încălcarea”, a declarat Mike Reynolds, șeful poliției din oraşul Valley din Alabama.

Oameni din Alabama și din întreaga țară au criticat dur departamentul de poliție în secțiunea de comentarii.

Articolul continuă după reclamă

„Toți cei care au jucat un rol în arestarea acestui rezident din Valley, Alabama, în vârstă de 82 de ani, trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor”, a scris Donald Watkins, un fost avocat al statului.

Pe acelaşi subiect

Într-un interviu pentru CBS News, doamna Menefield a spus că prima ei reacție când doi ofițeri au ajuns la ușa ei pe 25 noiembrie a fost să bufnească în râs.

"Nu glumeşti?", l-a întrebat ea pe ofițer. Dar, când poliția i-a explicat că a venit într-adevăr acolo pentru a o aresta din cauza facturii neplătite, doamna Menefield a spus: "Am fost supărată pentru că nu știam de ce vor veni să mă aresteze".

"Odată încătușată, unul dintre ofițeri mi-a șoptit: Nu plânge", a spus ea. Ea și-a amintit că i-a spus unui ofițer: "Cum te-ai simți dacă ar veni și ar aresta-o pe bunica ta?".

Doamna Menefield a fost eliberată pe cauţiune

După arestarea ei, a fost dusă la departamentul de poliție din Valley și reținută temporar, înainte de a fi eliberată pe cauțiune.

„Am fost băgată într-o încăpere ca o cușcă la secția de poliție”, a spus doamna Menefield pentru CBS News. „Și am spus: M-ați băgat în cușca asta? Ar trebui să vă fie rușine”.

Mike Reynolds, şeful departamentului de poliţie, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a BBC.

El a spus că femeia a primit o citare în august pentru facturile neplătite și că a fost contactată de mai multe ori, chiar şi personal. Oficialii i-ar fi lăsat chiar şi un anunț pe ușă, a spus Reynolds, oferind informații de contact și un avertisment că trebuie să se prezinte în instanță în septembrie.

„Un mandat pentru neplata gunoiului a fost emis când ea nu s-a prezentat în instanță”, a spus Mike Reynolds, adăugând că doamnei Menefield i s-au suspendat și serviciile de gunoi de trei ori în ultimii doi ani.

Martha Menefield a declarat pentru CBS News că nu știa că factura în cauză nu a fost plătită și că nu a primit niciodată o notificare de a se prezenta în instanță.

Marina Dinu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Mapamond » "M-ați băgat în cușcă? Să vă fie rușine". Bătrână de 82 de ani din SUA, arestată pentru o factură neplătită la gunoi