Antena Meniu Search
x

Un român stabilit în Italia a primit o factură de 40.000 de euro la electricitate. Greșeala comisă de tânăr

Un român stabilit în Italia a trăit șocul vieții când a primit acasă o somați pentru plata unor facturi restante la curent în valoare de 40.000 de euro. Speriat, bărbatul care locuiește în chirie, a apelat la ajutorul unui avocat, scrie La Gazzetta del Mezzogiorno.

de Redactia Observator

la 26.11.2022, 13:13

Un român stabilit în Italia a primit o factură de 40.000 de euro la electricitate. Greșeala comisă de tânăr
Un român stabilit în Italia a primit o factură de 40.000 de euro la electricitate. Greșeala comisă de tânăr - Profimedia Images

În 2017, înarmat cu speranțe la o viață mai bună, tânărul și-a depus CV-uri la mai multe firme, inclusiv la un bar din orașul Taranto. Din exces de zel, bărbatul a atașat și o copie după buletin și codul fiscal, însă proprietarii localului nu l-au mai sunat. 

Între timp, românul și-a găsit un alt loc de muncă, însă povestea nu s-a oprit aici. După câțiva ani, a fost contactat de o firmă specializată pentru recuperarea datoriilor. De ce? Se pare că patronii barului s-au foloosit de datele românului pentru încheierea a două contracte pentru furnizarea de energie electrică pentru două localul diferite. Contractele au fost încheiate pe o perioadă de un an.

Cum facturile nu au fost plătite, românul a fost înregistrat drept restant, iar furnizorul a cerut ajutorul unor recuperatori de creanțe. 

În cele din urmă, autoritățile au descoperit că românul a fost victima unei escrocherii, iar vinovatul, un bărbat de 42 de ani, a fost pus sub acuzare și condamnat la opt luni de închisoare. În plus, a trebuit să-i plătească despăgubiri victimei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un român stabilit în Italia a primit o factură de 40.000 de euro la electricitate. Greșeala comisă de tânăr