Mort după ce a fost muşcat de mână în toiul nopţii. Boala care i-a devorat trupul bătrânului de 84 de ani, după atacul fiarei, în SUA
Un bărbat a murit, după ce s-a trezit și a găsit un liliac turbat care îl mușca de mână, au informat oficialii americani din domeniul sănătății. Bătrânul fără nume, în vârstă de 84 de ani, din statul Minnesota, s-a trezit și a găsit fiara ronțăindu-i mâna.
- Asia Express continuă cu o nouă etapă Sâmbătă și Duminiă 20:00, Luni și Miercuri de la 20.30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Culisele scandalului-monstru pentru planșeul Unirii. Băluță a început reabilitarea fara avize, Nicușor Dan a venit cu buldozere să oprească lucrările
Bărbatul a lovit animalul și s-a spălat pe mâini cu săpun imediat înainte de a se întoarce la culcare cu soția sa. Cei doi au primit apoi amândoi tratament post-expunere, inclusiv o serie de vaccinuri împotriva bolii și injecții de anticorpi, notează Daily Star.
Incidentul bizar a avut loc în miezul nopții, pe 27 iulie 2020. Dar în ianuarie 2021, bărbatul s-a întors la spital de trei ori după ce a început să se plângă de dureri extreme în partea dreaptă a feței și de lăcrimare excesivă. La ultima sa vizită, era afectat de transpirații nocturne, paralizie facială și dureri la urechea stângă, iar ochiul drept se înroșise.
Citește și: Tot ce trebuie să știi despre vaccinul antigripal: când trebuie să-l faci și de ce
Bărbatul a murit la câteva luni distanţă
Conform informaţiilor medicilor, acesta a murit 15 zile mai târziu, potrivit unui nou raport publicat în Journal of Clinical Infectious Diseases. Testele au arătat că a dezvoltat o rabie identică cu cea a liliacului care îl mușcase. Oficialii din domeniul sănătății au spus că acesta a fost primul caz înregistrat în Statele Unite ale unui pacient cu rabie care a murit după ce a primit un tratament de profilaxie.
Bărbatul avea, de asemenea, o serie de afecțiuni de bază, cum ar fi boală coronariană, diabet de tip 2, hipertensiune arterială, probleme cu rinichii și prostată mărită. Rabia este aproape întotdeauna mortală, cu excepția cazului în care pacienților li se administrează medicamente înainte de a începe simptomele, care apar de obicei de la trei până la opt săptămâni după ce s-au infectat. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că există 59.000 de decese din cauza bolii la nivel global în fiecare an.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰