Antena Meniu Search
x

„Nu mi-a spus să mă opresc”. Bunicul cu chip de monstru, condamnat la cinci ani de închisoare pentru că şi-a abuzat rând pe rând nepoatele, în Franţa

Trebuia să le fie punctul lor de sprijin, dar tocmai el a fost cel care le-a distrus copilăria. Un bunic de 61 de ani a fost condamant la cinci ani de închisoare, după ce şi-a abuzat sexual cele două nepoate, în Franţa.

de Monica Palade

la 05.04.2023, 11:44

„Nu mi-a spus să mă opresc”. Bunicul cu chip de monstru, condamnat la cinci ani de închisoare pentru că şi-a abuzat rând pe rând nepoatele, în Franţa - Shutterstock

Între 2017 şi 2022, Michel A. a profitat de nepoatele sale, când accestea veneau să petreacă weekendul la bunici, în Chambors. În liniştea nopţii, Laura şi Élodie şi-au trăit coşmarul. Prima avea doar 12 ani când bunicul a început să o abuzeze. Ca de obiceise uita la emisiunea sa preferată la televizor, apoi urcă la etaj să se joace pe computer. Doar că în acea seară, bunicul ei, Michel, ajunge în camera ei. Este începutul unui lung calvar pentru tânăra fată, care va dura aproape trei ani, între 2017 și 2020, scrie Le Parisien.

Bunicul cu chip de monstru

„O mângâia pe picioare, apoi între picioare. Apoi au devenit mângâieri mai profunde. I-a cerut apoi să-și pună pijamaua în fața lui. Ei i-a fost frică”, spune președintele tribunalului Beauvais, Emmanuelle Peraire. Bunicul termină seara prin a o penetra cu degetul. Când Laura intră în clasa a patra, nu mai vine acasă la bunici. Un an mai târziu, în 2021, Michel A. a trecut la sora mai mică a Laurei, Élodie, pe atunci în vârstă de 8 ani.

În fața instanței Beauvais, inculpatul se chinuie să explice faptele de care este acuzat. „Sunt lucruri pe care oamenii nu le știu. Nici măcar soția mea nu știe asta. Îmi făceam serviciul militar și într-o zi mi s-a spus că tatăl meu este în închisoare”. Întrebat de judecător dacă el, la rândul său, a fost victima violurilor şi nu a povestit nimănui despre ele, bunicul a mărturisit: „Cred că da”. După naşterea surorii lui, îşi aminteşte că a început să doarmă în camera tatălui său. De la 4 la 8 ani a fost la rândul său a fost victima agresiunilor sexuale. „E prima dată când vorbesc despre asta”, a spus el.

Pe acelaşi subiect

În timp ce se afla în custodia poliției, acesta şi-a recunoscut imediat faptele. „M-am simţit ușurat că oamenii știau despre asta, nu puteam dormi noaptea din cauza asta. Oamenii cred că ești o persoană bună, dar ești un monstru în interior”.

Însă bărbatul nu pare să aibă niciun regret. Și asta, în ciuda propriei experiențe traumatizante trăită. „Laura nu a reacționat când am început, nu a spus Stop sau Nu fă asta. Mi s-a părut natural”, a explicat el. Și să se justifice: „Un lucru este sigur, nu i-am făcut niciodată rău, nu am forțat-o niciodată să facă nimic”.

Judecătorul a intervenit: „Când sunt fapte de natură sexuală care privesc un copil, nu ne mai punem întrebarea consimțământului. Trebuia adoptată o lege pentru a opri astfel de discuții pentru a afla dacă un copil de 11 ani este de acord sau nu. Un copil nu poate fi de acord. Nu are maturitatea psihologică sau emoțională pentru a fi de acord”.

Procurorul din Beauvais, Caroline Tharot, descrie un bărbat, care „oscilează între fatalitate și banalizare”. „Nu, nu pentru că am fost agresați sexual vom fi, la rândul nostru, agresori. De la arestarea sa, nu a existat absolut nicio schimbare”.

„A fost construit pe faptul că a fi o victimă de către propriul tău tată este un lucru obișnuit, nu vorbim despre asta, creștem cu asta. Deci, în mod obiectiv, când trivializează faptele, cred că este o extensie a acelui context”, a declarat avocatul bărbatului, Maître Grevot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » „Nu mi-a spus să mă opresc”. Bunicul cu chip de monstru, condamnat la cinci ani de închisoare pentru că şi-a abuzat rând pe rând nepoatele, în Franţa