Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Nu știam dacă va supraviețui". Silvina a adoptat un bebeluș pe moarte, apoi s-a întâmplat un miracol. Băiețelul argentinian are acum 17 ani

În urmă cu 17 ani, Silvina Avellaneda, pe atunci în vârstă de 29 de ani, era hotărâtă să devină mamă. Nu avea partener, astfel că prima soluţie la care s-a gândit, pentru a-şi putea îndeplini visul, a fost fertilizarea in vitro. Destinul, însă, i l-a adus în viaţă pe micuţul Francisco, un băieţel de doar câteva luni dat spre adopţie, grav bolnav, căruia medicii nu îi dădeau multe şanse să trăiască. Așa a început povestea unei iubiri fără limite.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.02.2024, 13:06

Era 11 iulie 2007 când a sunat telefonul. Un băieţel care fusese dat spre adopție se afla în spital, la terapie intensivă, iar medicii spuneau că viața lui se va sfârși curând. 

Silvana își dorea să fie mamă, iar lipsa unui partener o făcuse să se gândească la fertilizarea in vitro. Însă, în timpul unei discuții cu prietenii mamei sale, a apărut subiectul adopției, iar tânăra de 29 de ani a fost imediat fascinată de idee și s-a înregistrat la tribunalul de familie local.

"Ce părere aveți despre asta? Îndrăzniți?", a fost întrebarea care s-a auzit de la celălalt capăt al firului. Silvina a avut un răspuns clar: "Da!". Au trecut de atunci 17 ani și, pentru mama lui, Francisco este "cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată".

Francisco era pe moarte, apoi s-a întâmplat un miracol

Pe acelaşi subiect

Povestea lor a început în dimineața de după acel apel telefonic.

Silvina a avut discuții ore întregi cu un psihiatru, un psiholog și un asistent social. În cele din urmă, experții au emis documentele cu ajutorul cărora tânăra a putut fi recunoscută ca mamă adoptivă pentru 30 de zile. Cu actele în brațe, Silvina a alergat într-un suflet la spital. Acolo, medicii i-au spus că bebelușul suferă de malnutriție severă. "Știam că bebelușul era grav bolnav. Dacă nu ar fi supraviețuit, cel puțin ar fi fost iubit de o mamă până la final", povestește Silvina pentru Infobae.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Silvina a fost lăsată să stea în secția de terapie intensivă. Bebelușul de nouă luni părea ca un nou-născut, cântărea aproape 2,7 kg. "Era atât de mic", își amintește argentinianca. L-a numit Francisco și nu s-a dezlipit de el în următoarele patru săptămâni. Atunci, a avut loc un miracol. Băieţelul a început să crească, să ia în greutate şi chiar a învățat să râdă.

Curând, copilaşul a fost externat din spital.

Acasă, Silvina și-a luat toate măsurile de precauție necesare pentru a proteja sănătatea delicată a lui Francisco. "Nu știam dacă va supraviețui primului său an de viață", spune acum femeia de 47 de ani. "Dar apoi am sărbătorit a doua și a treia lui aniversare și era din ce în ce mai bine".

Pe 13 octombrie, Francisco a împlinit 17 ani. Anul acesta își începe al doilea an de liceu, iar mama lui va fi acolo să-l însoțească în prima zi de școală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » "Nu știam dacă va supraviețui". Silvina a adoptat un bebeluș pe moarte, apoi s-a întâmplat un miracol. Băiețelul argentinian are acum 17 ani