Antena Meniu Search
x

Video Cuvintele rostite în ziua morţii de Kenneth Smith, primul american care va fi gazat cu azot. Criminalul din SUA a supravieţuit injecţiei letale în 2022

Kenneth Smith, care a ucis o femeie în 1988, urmează să fie executat joi seară, după ce încercarea avocaților săi de a declara metoda neconstituțională a eșuat. Bărbatul din Alabama va deveni primul deținut din SUA executat cu azot. Cu moartea în faţa ochilor, Kenneth Smith s-a lăsat cuprins de teamă şi a rostit unele dintre ultimele sale cuvinte. 

de Redactia Observator

la 25.01.2024, 16:10

Kenneth Smith, condamnat la moarte prin gazare cu azot
Kenneth Smith, condamnat la moarte prin gazare cu azot - Profimedia / Death Penalty Information Center

Kenneth Smith, în vârstă de 58 de ani, va fi gazat până la moarte cu azot, după ce Curtea Supremă a SUA a refuzat să-i oprească execuția. El urmează să fie executat joi seară. Metoda de gazare din Alabama numită hipoxie cu azot, este concepută pentru a-i lăsa pe condamnați fără oxigen prin plasarea unei măști conectată la un cilindru de azot peste față.

Kenneth Smith, îngrozit în faţa morţii

Potrivit Mirror, în ultimele sale clipe de viaţă, deţinutul e îngrozit de perspectiva morţii. "Nu sunt pregătit pentru asta. În niciun fel... Pur şi simplu nu sunt pregătit, frate", ar fi spus Kenneth Smith.

Bărbatul a dezvăluit anterior că nu a depăşit trauma primei execuţii eşuate, iar simptomele s-au înrăutăţit de când a fost anunţată noua dată de execuţie prin gazare cu azot. "Nu mi-au dat nicio şansă să mă vindec. Încă sufăr de la prima execuţie, iar acum vor să o facă din nou", a precizat el.

Pe acelaşi subiect

Gazat cu azot, după ce a supravieţuit execuţiei prin injecţie letală

Avocații lui Smith au spus că protocolul poate încălca prevederile Constituției SUA și au susținut că o a doua încercare de a-l executa prin orice metodă este neconstituțională. Și experții ONU au cerut autorităților SUA să nu ducă la final execuția. Specialiștii consideră că metoda îl poate supune pe condamnat unui "tratament crud, inuman, degradant sau chiar torturii".

Kenneth Smith este una dintre cele două persoane din SUA care au supraviețuit unei execuții prin injecție letală. Încercarea a avut loc în noiembrie 2022, atunci când încercările multiple de a introduce serul într-o venă au eșuat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cuvintele rostite în ziua morţii de Kenneth Smith, primul american care va fi gazat cu azot. Criminalul din SUA a supravieţuit injecţiei letale în 2022