Antena Meniu Search
x

''Nu sunt în siguranță cu tine!'' Ultimele ore înaintea masacrului în care un bărbat şi-a ucis soția, cei 5 copii și soacra, apoi şi-a luat viața, în SUA

Noi detalii șocante, publicate de oficialii din Utah, oferă o perspectivă mai largă asupra a ceea ce s-a întâmplat în casa unei familii cu o seară înainte ca tatăl, Michael, să-și ucidă soția, cei cinci copii și soacra, ca mai apoi să îşi ia viaţa. Se pare că bărbatul s-a filmat cu puţin timp înainte discutând despre căsnicia lui îngrozitoare. 

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 12.06.2023, 15:27

Bărbatul şi-a ucis întreaga familie, apoi s-a sinucis
Bărbatul şi-a ucis întreaga familie, apoi s-a sinucis - Facebook; Arhiva familiei via Daily Mail

Michael, în vârstă de 42 de ani, s-a înregistrat în casa din Enoch, Utah, jucându-se cu copiii săi și având o discuție cu soția sa, Tausha, despre starea îngrozitoare a căsniciei lor. Michael vorbește cu aceasta despre probleme precum plata pensiei pentru copii și încercările ei de a-l determina să se mute din casa familiei. Ea îi spune la un moment dat: ''Nu sunt în siguranță cu tine''. Pe lângă Tausha, celelalte victime ale masacrului au fost fiicele lor, Macie, Briley, Sienna și fiii Ammon și Gavin, și mama lui Tausha, Gail Early, în vârstă de 78 de ani. 

Divorţul, motivul din spatele masacrului

''Face să pară că îți abandonezi familia și asta poate fi un argument folosit împotriva unui părinte care pleacă'', îi spune el. Cu două săptămâni înainte de crime, Michael a primit actele de divorț la locul de muncă. ''Sunt puțin curios de ce vrei atât de agresiv să mă mut de aici și să nu lași sistemul să funcționeze și de ce simți că trebuie să faci o mișcare pentru a mă îndepărta de aici'', a mai fost auzit acesta spunând. Răspunsul femeii a fost unul prompt: ''Nu suntem în stare să ne relaxăm, încă mergem pe coji de ouă. Nu știu dacă vei fi polițistul bun, polițistul rău. Nu știu dacă vei fi răutăcios sau supărat sau frustrat sau mă vei amenința sau dacă vei fi drăguț și prietenos''.

Mai târziu, Tausha pledează pentru ea însăși și spune că merită să fie tratată mai bine. Printre lacrimi, Michael spune: ''Știu că eu sunt cauza, știu, am lucruri la care lucrez. Am și eu atât de multe trăsături bune.'' Chiar înainte de ora 22:00, Michael i-a trimis un mesaj soției sale cerându-i să vorbească, dar ea nu a răspuns niciodată. Un vecin le-a spus anchetatorilor că a auzit focuri de armă în jurul orei 3:30. Un cunoscut a făcut apoi descoperirea şocantă. Casa părea ordonată, iar cadavrele fuseseră acoperite, mai notează Daily Mail

Pe acelaşi subiect

De asemenea, la momentul morții sale, Michael fusese concediat. Fără a intra în detalii, el spune că problemele lor domestice îi frângeau visele de a mai putea lucra la respectiva companie. Mama lui Tausha locuia cu familia pentru a ajuta cu schimbarea. În aprilie, s-a aflat că bărbatul a lăsat un bilet de sinucidere în care spunea că ''prefer să putrezească în iad'' decât să continue să îndure ceea ce el a numit comportamentul exagerat al soției sale.

Însă, oamenii legii aveau să afle că de fapt el era persoană care voia să controleze totul şi care încerca să manipuleze, fiind convins că soţia a întors copiii împotriva lui. Raportul se bazează pe documente publicate după crimă-sinucidere care detaliază modul în care Michael Haight a scos armele din casă, cum a fost investigat în trecut sub suspiciunea de abuz asupra copiilor și cum a căutat online sintagma ''împușcături într-o casă''.

Înregistrările video pictează o imagine a unui soț volatil, preocupat de menținerea unei fațade a perfecțiunii în comunitatea unde majoritatea rezidenților sunt membri ai Bisericii. Datele publicate anterior au arătat că autoritățile l-au investigat pe Michael pentru abuz asupra copiilor în 2020, dar poliția și procurorii au decis să nu-l acuze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » ''Nu sunt în siguranță cu tine!'' Ultimele ore înaintea masacrului în care un bărbat şi-a ucis soția, cei 5 copii și soacra, apoi şi-a luat viața, în SUA