Antena Meniu Search
x

Video Nuntă atipică în Italia. Un cuplu de transgenderi, el fostă femeie, s-a însurat cu ea, un fost bărbat

Nuntă atipică în Italia. Un cuplu de transgenderi, el fostă femeie, s-a însurat cu ea, un fost bărbat. Cei doi s-au îndrăgostit cu mult înainte să schimbe rolurile. Echipa Observator Italia i-a cunoscut pe Maura, o vedetă a staţiei locale de radio, şi pe Emanuel, originar din România, care lucrează la cantina unei case de bătrâni.

de Redactia Observator

la 05.11.2023, 11:21

Vezi și

Emanuele are 36 de ani şi s-a născut în Făgăraş. Înainte de a ajunge în Italia, era cunoscut drept Adriana. A simţit încă de mic că nu se identifică cu genul pe care l-a avut la naştere. Temându-se de discriminare a plecat din România imediat cum a împlinit vârsta de 18 ani. 

Cândva, Mauro a devenit Maura, iar Adriana a devenit Emanuele

Drumul său în Italia a fost lung şi anevoios. A muncit mult ca să şi facă un rost. Totuși, nu plănuieşte să se întoarcă în ţară, nici măcar alături de soția lui. Se teme că o să fie discriminat în România. 

  • Emanuele Loati: Nu ştiu dacă am în plan să merg în România. Nu ştiu cum merge în România. Nu vreau să fiu discriminat. Aici, în Italia, probleme nu am avut.

Prin aceleaşi transfomări dar invers a trecut şi Mauro, care acum este femeie.

  • Maura Nardi: Am început tranziția în 2016, Emanuele a început-o în 2011. Schimbarea nu este un capriciu, nu este o modă, așa cum am citit în ultima perioadă, este ceva mult mai profund. 

Povestea lor de dragoste a început cu mulți timp înainte de transformări, în 2005, pe Facebook. S-au cunoscut într-un grup dedicat persoanelor transgender. Au decis să-și unească destinele, după ce și-au schimbat genul, iar relația lor a devenit publică. 

Înainte de a ajunge la starea civilă, cuplul a fost nevoit să treacă printr-un proces birocratic.

Statul italian le-a recunoscut noile identităţi de gen abia după 6 ani

Maura are 41 de ani și lucrează la primăria din Recenati și la postul local de radio. Vocea ei este auzită zilnic de sute de oameni. Ea se luptă cu o boală grea - orbirea. Chiar și așa, asta nu o împiedică să-și desfășoare activitățile la locul de muncă. 

Cei doi îşi doresc să fie un model pentru cuplurile de pretutindeni ce nu-şi pot exprima dragostea nici în public, dar nici legal. Căsătoria celor doi a avut loc recent în oraşul Recanati din Italia. La eveniment au participat 70 de oameni, prieteni şi rude. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Nuntă atipică în Italia. Un cuplu de transgenderi, el fostă femeie, s-a însurat cu ea, un fost bărbat