Antena Meniu Search
x

Durere după sinuciderea unei sportive de 21 de ani, studentă la o prestigioasă facultate: "A fost copleşită până într-un singur moment de disperare"

Familia unei studente de la Universitatea din Wisconsin a confirmat că tânăra atletă de 21 de ani şi-a luat viaţa săptămâna trecută, după o lungă luptă cu problemele de sănătate mintală.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.04.2022, 22:23

Sarah Shulze
Durere după sinuciderea unei sportive de 21 de ani, studentă la o prestigioasă facultate - University of Wisconsin/Twitter

Sarah Shulze, din California, a murit „subit și tragic” pe 13 aprilie, în Wisconsin, înconjurată de cei dragi, potrivit unui comunicat al familiei sale.

Anunţul tragic a fost făcut de familia tinerei studente

„Sarah și-a luat viața”, a spus familia la două zile după moartea ei. „Echilibrarea atletismului şi învăţăturii cu cerințele vieții de zi cu zi a copleșit-o până într-un singur moment de disperare. La fel ca voi, suntem șocați și îndurerați în timp ce ne ținem strâns de tot ceea ce a fost Sarah şi de toate amintirile cu ea. Sarah se considera o campioană pentru toate femeile, la fel ca mulți membri ai familiei, prieteni, studenți și sportivi care o înconjurau”, au adăugat rudele. „Moștenirea compasiunii” tinerei de 21 de ani trăiește în cei care au primit organele ei, pe care familia le-a donat în Vinerea Mare. Rudele plănuiesc, de asemenea, să lanseze o fundație „care va fi înființată pentru a continua să sprijine cauzele cele mai importante pentru Sarah”.

Părinții lui Sarah speră ca măcar sinuciderea ei să-i ajute pe alții să înțeleagă mai bine fragilitatea sănătății mintale, relatează Daily Mail. Atleta-vedetă, originară din Oak Park, California, era studentă la Wisconsin. Devotamentul ei pentru sport, despre care familia spune că a început pe pista de liceu și cu ajutorul echipelor ei de ştafetă, a dus la o bursă de atletism la Universitatea din Wisconsin din Madison. Se afla la al treilea sezon cu Badgers, concurând în cros, pistă interioară și pistă în aer liber. Câştigase onoruri academice de la Big Ten în 2020 și 2021 pentru cross country și în 2021 pentru pistă.

Pe acelaşi subiect

„Sarah a fost o fiică iubită, soră, nepoată, prietenă, coechipieră și studentă-atletă la Badger”, au declarat oficialii din Wisconsin într-un comunicat. „Exprimăm cele mai profunde simpatii și condoleanțe sincere familiei, prietenilor și colegilor lui Sarah în această perioadă extraordinar de dificilă. Obiectivul nostru principal este sprijinul familiei Shulze și al studenților noștri sportivi”.

Sarah a fost, de asemenea, membră a Consiliului Studentilor Sportivi de la UW Madison. Cei dragi au spus că s-a străduit să facă din lume o forță de schimbare, menționând că avea o „dragoste profundă pentru politică, cauze sociale și drepturile femeilor”. A lucrat ca stagiar la legislatura din Wisconsin și s-a oferit voluntară în secţiile de vot în timpul alegerilor prezidențiale din 2020.

„Mai presus de toate celelalte lucruri, Sarah a fost o putere pentru binele în lume”, au spus cei dragi ei. „Compasiunea profundă a fost evidentă în devotamentul ei față de surorile ei Abbey și Ella, dragostea pe care părinții au simțit-o de la ea în fiecare zi și grija suplimentară pe care a avut-o în momentele împărtășite cu bunicii și verii ei.”

Mesaje de adio din partea rudelor şi apropiaţilor

Cei care au cunoscut-o pe tânără i-au adus omagii emoţionante pe reţelele de socializare.

„Lumea este un loc mai bun datorită lui Sarah”, a declarat Tim Chevalier, directorul de atletism de la fostul ei liceu, pentru VC Star. „Deși decesul ei a fost dificil de procesat, sper că poveștile ei vor continua să fie spuse și impactul ei pozitiv asupra celorlalți va fi amintit. La clasă, Sarah a fost o elevă de top. Pe pistă, Sarah a fost o concurență înverșunată, absolut electrică și s-a împins continuu să fie grozavă. În afara pistei, Sarah a fost un suflet blând și bun, o fiică, o soră, o prietenă și un om iubitor, de care ne va fi dor şi pe care o vom iubi mereu”.

Sinuciderea este a doua cauză de deces în rândul studenților, conform datelor publicate de Fundația Americană pentru Prevenirea Sinuciderii în 2013, în America. Aproximativ 1.100 de sinucideri au loc în campusurile universitare din SUA în fiecare an. Un studiu din 2015 al sportivilor Asociației Naționale de Atletism Colegial (NCAA) a arătat că 7,3% din mortalitatea în rândul sportivilor studenți NCAA s-a datorat sinuciderii. Studiul a arătat că rata de sinucidere în rândul studenților-atleţi a fost mai mică decât cea a populației generale din colegiu, dar a avut totuși un impact semnificativ asupra grupului. Sportivii bărbați păreau a fi mai expuși riscului de sinucidere decât sportivele de sex feminin, studiul constatând că jucătorii de fotbal au cel mai mare risc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » Durere după sinuciderea unei sportive de 21 de ani, studentă la o prestigioasă facultate: "A fost copleşită până într-un singur moment de disperare"