Antena Meniu Search
x

O chinezoaică s-a trezit cu o notă de plată de 60.000 $, după ce a postat poze cu mâncarea comandată în restaurant. Ce a descoperit după

O femeie din China a fost de-a dreptul șocată de nota de plată de 60.000 de dolari pe care a primit-o la un restaurant, după ce a făcut o simplă poză la preparatele de pe masă pe care le comandase. 

de Redactia Observator

la 08.12.2023, 14:53

O chinezoaică s-a trezit cu o notă de plată de 60.000 $, după ce a poftat poze cu mâncarea comandată în restaurant. Ce a descoperit după
O chinezoaică s-a trezit cu o notă de plată de 60.000 $, după ce a poftat poze cu mâncarea comandată în restaurant. Ce a descoperit după - Profimedia

Femeia, care a fost numită doar Wang, a mers la un restaurant alături de o prietenă și, după ce și-a comandat mâncare, a făcut o poză preparatelor pe care a postat-o ulterior pe rețelele de socializare. Ce nu a observat a fost că, accidental, a prins în poză și codul QR care era lipit de masă, prin care clientul își putea comanda mâncare online și a plăti consumația, potrivit SCMP.com.

Wang a postat fotografia doar pe pagina ei de WeChat Moments, unde avea un cont privat, iar postarea putea fi văzută doar de urmăritorii săi. Lista a inclus însă un număr mare de persoane care au început să scaneze codul și să comande mâncare în numele ei. 

Oamenii au continaut să comande mâncare pe codul QR de la masa femeii

Când personalul restaurantului a venit să confirme comanda de de de 60.000 de dolari care venea de la masa ei, femeia a descoperit că oamenii au folosit codul QR pe care l-a postat accidental. 

Pe acelaşi subiect

Wang și-a șters postarea imediat, dar oamenii au continuat să facă noi comenzi care venea, ei bine, de la masa ei. Ea a presupus că cineva a salvat poza înainte ca aceasta să fie ștearsă și a continuat să facă comenzi folosind codul.

Potrivit unei capturi de ecram a comenzii postate  ulterior de Wang online, oamenii au comandat 1.850 de rață, 2.580 de porții de calmar și 9.990 de porții de paste cu creveți. 

Din fericire, restaurantul nu a pus-o pe Wang să plătească nota de plată și a mutat-o la o nouă masă, acolo unde era un alt cod QR, special doar pentru acea masă, ignorând toate comenzile noi făcute prin intermediul codului.

Conducerea a spus că nici nu poate depista persoanele care au comandat mâncarea și nici nu poate împiedica oamenii să continue să facă acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » O chinezoaică s-a trezit cu o notă de plată de 60.000 $, după ce a postat poze cu mâncarea comandată în restaurant. Ce a descoperit după