Antena Meniu Search
x

Când intră pensia pe card în luna decembrie 2023. Milioane de seniori aşteaptă să ia banii înainte de Crăciun

Intrarea în luna decembrie 2023 ne duce cu gândul, invariabil, la sărbătorile de iarnă, astfel că cei mai mulţi dintre noi pregătim, deja, bugetul pentru cumpărăturile pe care le avem de făcut înainte de Crăciun.

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 11:06

Milioane de români aşteaptă pensia pe luna decembrie pentru a face cumpărături de Crăciun şi de Anul Nou
Milioane de români aşteaptă pensia pe luna decembrie pentru a face cumpărături de Crăciun şi de Anul Nou - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Milioane de pensionari aşteaptă pensiile pe decembrie 2023 pentru a face cumpărăturile de Crăciun şi de Anul Nou.

În aceeaşi situaţie se află, însă, şi milioanele de pensionari care abia aşteaptă să încaseze pensiile pentru a putea face eventuale cumpărături pentru masa de Crăciun, dar, de ce nu, şi pentru a lua cadouri la nepoţi.

Iar reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii au dat asigurări că milioanele de pensionari ar urma să încaseze banii la timp, plăţile nefiind condiţionate de zilele libere legale sau de eventuale alte acţiuni de protest ale angajaţilor.

Pensiile din luna decembrie intră pe card de la data de 12 decembrie

În principiu, milioanele de pensionari care au acceptat să primească banii direct pe card ar urma să încaseze pensiile pe decembrie în intervalul 12-13 decembrie. Astfel, ei ar urma să aibă suficient timp la dispoziţie pentru a face cumpărăturile pentru Crăciun şi pentru Anul Nou.

Pe acelaşi subiect

Vorbim despre datele clasice de plată a pensiilor, acestea intrând pe carduri pe datele de 12 şi 13 ale fiecărei luni, cu excepţia cazurilor în care 12 şi/ sau 13 pică într-o zi nelucrătoare.

Când ajung pensiile pe decembrie la oficiile poştale

Autorităţile au anunţat deja că, începând cu ziua de luni, 4 decembrie, ar urma să se efectueze achitarea pensiilor către cei care au decis să primească pensiile cu ajutorul oficiilor poştale şi prin intermediul factorilor poştali.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii au anunţat că "dorim să îi asigurăm pe beneficiari că plata pensiilor nu este pusă în pericol", dar şi că "cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Când intră pensia pe card în luna decembrie 2023. Milioane de seniori aşteaptă să ia banii înainte de Crăciun