Antena Meniu Search
x

O crimă veche de aproape jumătate de secol rezolvată cu ajutorul unor mostre de ADN recuperate din gunoi

Timp de aproape cinci decenii, uciderea lui Lindy Sue Biechler, în vârstă de 19 de ani, o tânără care a fost înjunghiată mortal, a pus autoritățile în dificultate. Oamenii legii au urmat zeci de piste, au intervievat peste 300 de martori, au apelați la diferiți experți și, pe măsură ce anii au trecut, au apelat chiar și la ajutorul celor care pretindeau că au puteri supranaturale.

de Adrian Popovici

la 23.07.2022, 14:15

Oamenii legii au avut foarte puține indicii de la care să pornească.
Crima a fost rezolvată după aproape 50 de ani. - Lancaster County District Attorney’s Office

Ceea ce a dus în cele din urmă la o arestare în cel mai vechi caz din comitatul Lancaster, statul  Pennsylvania, a fost pahar de cafea aruncată și genealogia genetică. Cercetătorii de la Parabon NanoLabs au stabilit că persoana care a comis crima avea strămoși care au locuit într-un sat din Italia. După ce au analizat arhivele ziarelor, omul de știință  CeCe Moore a concluzionat că David Sinopoli ar putea fi un potențial suspect, notează The Washington Post.

După ce detectivii au obținut o mostră de ADN de pe un pahar de cafea pe care Sinopoli l-a folosit într-un aeroport, cercetătorii au comparat-o cu urmele de material genetic găsite pe găsit pe lenjeria intimă a victimei. Autoritățile l-au arestat pe bărbat duminică dimineață, acesta aflându-se în închisoare fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune.

"Acest caz a fost rezolvat cu utilizarea ADN-ului și, în special, genealogia ADN-ului", a declarat procuroarea comitatului în cadrul unei conferințe de presă de luni. "Și, sincer, fără aceasta, nu știu dacă am fi rezolvat cazul vreodată".

"Realitatea este că David Sinopoli nu a fost pe radarul nostru", a mai adăugat aceasta.

Pe acelaşi subiect

Cum a avut loc crima?

Moartea lui Lindy Sue Biechler a avut loc în seara zilei de 5 decembrie 1975, într-o vineri. Mătușa și unchiul ei s-au oprit în apartamentul ei din Manor Township pentru a face schimb de rețete. Dar când au ajuns la clădire, au găsit ceea ce procuroarea a spus că "poate fi descris doar ca o scenă oribilă".

Fata de 19 ani zăcea pe podeaua din sufragerie, blugii ei descheiați și corpul ei acoperit cu 19 răni făcute de un cuțit. Publicațiile locale notează că ea lucra la o florărie și era căsătorită de puțin timp.

Polițiștii cred că Lindy a fost luată prin surprindere și că, în ciuda eforturilor ei, a murit la scurt timp. Autoritățile au explicat că ancheta în acest an a fost greoaie de la început și că indiciile de la care au pornit au fost extrem de puține.

"M-am rugat în fiecare noapte timp de 30 de ani pentru ca să se facă dreptate pentru moartea ei", a declarat mama lui Lindsay, Eleanor Geesey, pentru Lancaster Online. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » O crimă veche de aproape jumătate de secol rezolvată cu ajutorul unor mostre de ADN recuperate din gunoi