Antena Meniu Search
x

O englezoaică care şi-a găsit casa visurilor pe Facebook a rămas fără bani şi fără locuinţă: "L-am crezut pentru că eram disperată"

O femeie din UK s-a simțit complet înșelată după ce a fost păcălită cu sute de lire sterline de un "fals proprietar" care i-a oferit o casă inexistentă.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 12:22

O englezoaică care şi-a găsit casa visurilor pe Facebook a rămas fără bani şi fără locuinţă: "L-am crezut pentru că eram disperată"
O englezoaică care şi-a găsit casa visurilor pe Facebook a rămas fără bani şi fără locuinţă: "L-am crezut pentru că eram disperată"

Ashleigh Connor, în vârstă de 28 de ani, din Greasby, Merseyside, a fost încântată de perspectiva de a se muta în proprietatea găsită pe Facebook. Dar entuziasmul ei s-a transformat în groază când a descoperit că presupusa ei nouă locuinţă nu era altceva decât o farsă cruntă făcută de un "proprietar fals" care a păcălit-o să îi dea 850 de lire sterline, relatează Mirror.

Acum, tânăra s-a întors la părinții și fratele ei într-o locuinţă cu două paturi, confruntându-se cu stresul suplimentar pe care această înșelătorie i l-a provocat. În căutarea unei locuințe pe care să o numească a ei, Ashleigh a petrecut nenumărate ore pe Facebook înainte de a ajunge la anunțul postat de așa-zisul proprietar. Locuinţa anunțată părea perfectă, fiind la îndemâna ei din punct de vedere financiar și părând a fi casa pe care și-a dorit-o dintotdeauna. "Am stat de vorbă cu el, mi-a dat toate detaliile, mi-a spus ce dimensiuni are proprietatea, am discutat despre buget și m-a întrebat cu cine voi locui. Aș fi locuit pe cont propriu și aveam un buget de 500 de lire sterline pe lună. Mi-a că va trebui să plătesc un depozit de 300 de lire sterline plus taxa administrativă”, a declarat Ashleigh.

Câţi bani i-a cerut falsul proprietar

"I-am trimis toate detaliile, iar el a spus că mă calific pentru toate și m-a acceptat să stau acolo. Mi-a trimis chiar și un contract de închiriere, totul părea autentic." Ashleigh a transferat un depozit și o taxă administrativă în valoare totală de 350 de lire sterline pentru proprietate.

Pe acelaşi subiect

"Mi-a spus că totul este în regulă și mi-a dat o dată de mutare pe 16 aprilie și că se va întâlni cu mine la proprietate pentru a-mi da cheile. Apoi, vineri [12 aprilie], mi-a trimis un mesaj în care îmi spunea că are nevoie de o lună de chirie în avans înainte de a primi cheile. A trebuit să mă împrumut de la mama mea pentru că nu aveam banii în bancă mai devreme. I-am trimis 500 de lire sterline prin transfer bancar". Ashleigh spune că acest lucru nu a stârnit nicio suspiciune. Lucrurile au luat însă o întorsătură după ce ea a transferat banii de chirie. Ea a continuat: „Următorul mesaj pe care l-am primit de la el a spus că vrea încă 500 de lire sterline de la mine, cerând încă o lună în avans. I-am spus nu și el a spus „Voi vorbi cu avocatul meu”, ceea ce m-a pus pe gânduri. Am început să vorbesc despre asta cu sora mea și ea a găsit aceeaşi proprietate pe alt site. Am vorbit cu agentul care a spus că nu au auzit niciodată de acest proprietar”, a adăugat ea.

Tânăra şi-a recuperat banii de la bancă

„Mi-a spus „Nu sunt un escroc”, dar nu mi s-a părut corect. L-am crezut pentru că eram atât de disperată să mă mut”, a mai spus tânăra.

După ce presupusul proprietar a cerut încă o lună de chirie, Ashleigh susține că l-a informat că nu își mai permite proprietatea și i-a cerut banii înapoi. „Apoi a spus „Am nevoie de încă 100 de lire sterline pentru o taxă de anulare”. Nu era nimic despre o taxă de anulare în contract. "Vreau doar să-mi primesc înapoi cele 850 de lire sterline și să terminăm odată cu asta. A refuzat să-mi trimită banii. A trebuit să contactez banca. Din fericire, banca va recupera banii, dar eu am rămas fără locuinţă."

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O englezoaică care şi-a găsit casa visurilor pe Facebook a rămas fără bani şi fără locuinţă: "L-am crezut pentru că eram disperată"