Antena Meniu Search
x

O femeie aflată în comă de mai bine de 7 luni a născut. Familia se roagă ca mama să se trezească pentru a-şi cunoaşte fetiţa

Minune pentru familia unei tinere de 23 de ani, care a născut în ciuda faptului că se află în comă de mai bine de 7 luni. Femeia a fost implicată într-un accident teribil de motocicletă şi a avut nevoie de 5 operaţii pe creier.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 02.11.2022, 10:04

Shafiya, în vârstă de 23 de ani, originară din nordul Indiei, a fost implicată într-un accident oribil de motocicletă în urma căruia s-a ales cu răni extrem de grave la cap şi a avut nevoie de 5 operaţii pe creier pentru a supravieţui. În ciuda eforturilor, femeia se află încă în comă, dar fără să fie cuplată la ventilator.

Destin distrus într-un accident de motocicletă

Proaspăta mămică din Uttar Pradesh a fost grav rănită la doar 40 de zile după ce a rămas însărcinată, după ce a căzut de pe motocicletă, nepurtând cască, relatează Mirror. Potrivit datelor din anchetă, Shafiyei i s-ar fi prins burqa în roata din spate a motorului, în timp ce partenerul ei conducea. Au pierdut controlul şi s-au răsturnat în accidentul oribil din martie, provocându-i răni teribile la cap.

De atunci, femeia a fost în comă şi a sufeit 5 operaţii pe creier la spitalul All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) din Bulandshahr. I-a fost îndepărtat chirurgical un segment din craniu pentru a-i uşura presiunea asupra creierului, însă medicii au fost nevoiţi să o cupleze la un ventilator pentru a continua să respire. De-a lungul celor 7 luni, mai multe cadre medicale au luptat cu decizia dificilă de a întrerupe sarcina, însă o ecografie a arătat că aceasta este în regulă. Fătul nu a suferit în urma accidentului, motiv pentru care familia a fost sfătuită să ţină sarcina până la final.

Pe acelaşi subiect

Familia speră ca mama să se trezească într-o bună zi pentru a-şi cunoaşte fetiţa

În ciuda faptului că medicii i-au dat mamei între 10 și 15% șanse de a ieşi din comă, ea a născut o fetiță sănătoasă pe 22 octombrie. De la naștere, Shafiya a fost scoasă de la ventilator, iar ocazional îşi mişcă capul sau picioarele. Familia ei are speranța că într-o zi aceasta s-ar putea trezi şi și-ar putea întâlni fiica.

Chirurgul Dr. Deepak Gupta a numit cazul „foarte neobișnuit”, adăugând: „Nu am întâlnit niciun astfel de caz în cariera mea de neurochirurgie de 22 de ani la AIIMS. În prezent se află într-o stare stabilă și nu are suport ventilator. Există această concepţie de a nu purta casca de siguranţă ca femeie în timp ce călăreşti sau conduci un motor, în special din partea comunității musulmane și sikh. Femeile şi în fapt oricine care călătorește cu un vehicul cu două roți, ar trebui să poarte casca de siguranţă.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Mapamond » O femeie aflată în comă de mai bine de 7 luni a născut. Familia se roagă ca mama să se trezească pentru a-şi cunoaşte fetiţa