Antena Meniu Search
x

O femeie din UK a implorat două ore ambulanța să vină, în timp ce soțul ei era pe moarte: "S-a stins până când au ajuns la noi"

O femeie, de 73 de ani, din UK a implorat o ambulanță timp de două ore, să vină și să-i salveze soțul, care se afla pe moarte. Vârstnica și-a resuscitat minute în șir soțul care murea în fața ei, însă totul a fost în zadar. Când a ajuns echipajul medical la ei acasă, bărbatul își pierduse viața.

de Cristina Cruceru

la 13.01.2023, 14:56

O femeie din UK a implorat două ore ambulanța să vină, în timp ce soțul ei era pe moarte
O femeie din UK a implorat două ore ambulanța să vină, în timp ce soțul ei era pe moarte - Facebook

Lesley Weekley, în vârstă de 73 de ani, din Barry, UK a încercat cu disperare să-și salveze soțul, pe Rob. Bărbatul plângea din cauza durerilor mari pe care le are, iar femeia nu știa cum să-l ajute. Astfel, aceasta a sunat la serviciile de urgență și a cerut ajutorul unui echipaj medical. De ceva timp, bărbatul se confrunta cu un disconfort asemănător cu o indigestie. Cu toate acestea, în primele ore ale zilei, pe 4 ianuarie, Rob s-a trezit cu pieptul înțepenit, rece și era incoerent.

Soția sa, care lucrează la Spitalul Universitar din Țara Galilor, a declarat că a sunat la urgențe și a explicat simptomele sale îngrijorătoare unui operator. "Au spus că nu au ambulanțe disponibile", a declarat ea, pentru Walesonline, relatează Daily Mail.

A sunat de cinci ori la ambulanță

În următoarele două ore, ea a mai sunat la urgențe de patru ori, în timp ce starea lui Rob se deteriora. Paramedicii i-au spus femeii că soțul ei ar fi supraviețuit atacului de cord pe care acesta l-a făcut, dacă ar fi fost trimiși la fața locului după primul apel. La ora 2.36 dimineața, ea a sunat din nou când Rob s-a prăbușit la pământ. Persoana care a preluat apelul i-a spus să-i dea aspirină și să sune din nou dacă starea lui se agravează.

Pe acelaşi subiect

Femeia a sunat din nou la ora 2.55 pentru a-i explica faptul că pulsul i se oprise, că era amețit și că avea o senzație de furnicături, dar a primit același răspuns. Bătrâna a sunat din nou la ora 3.11, pentru a cincea oară la 3.32 și "a implorat o ambulanță", pentru că bărbatul nu mai respira.

Până la sosirea paramedicilor, ea îi făcuse resuscitare timp de 20 de minute pentru a-l menține în viață. Bărbatul a murit în cele din urmă. "Eram epuizată și mâinile mele începuseră să devină alunecoase pentru că transpiram foarte mult", a spus ea. "Stăteam acolo și îi priveam cum făceau tot ce puteau, ar cred că murise deja până când au ajuns la noi", a mai spus ea.

Rob, un arhitect pensionar din Rhoose, era iubit și respectat, în special în cercurile muzicale și de rugby. London Welsh Rugby Club i-a adus un omagiu pe canalele sale de socializare, spunând că le va fi "foarte dor" de el.

Liam Williams, de la Serviciul de Ambulanță din Țara Galilor, a declarat: Ne pare foarte rău să auzim despre un incident atât de dureros și transmitem cele mai profunde condoleanțe doamnei Weekley și familiei sale.

Timpii de răspuns ai ambulanței s-au înrăutățit semnificativ în ultimii doi ani. Serviciile sunt paralizate de lipsa de personal, de reducerile de fonduri și de o creștere a cererii după Covid. Una dintre principalele probleme care cauzează timpii de așteptare sunt întârzierile mari cu care se confruntă echipajele în spitale. Transferul pacienților ar trebui să se facă în 15 minute, dar în noiembrie, o treime din transferuri au durat mai mult de 30 de minute. Luni a avut loc a doua grevă a echipajelor de ambulanță din Anglia și Țara Galilor, mai scrie sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » O femeie din UK a implorat două ore ambulanța să vină, în timp ce soțul ei era pe moarte: "S-a stins până când au ajuns la noi"