Antena Meniu Search
x

Un bărbat din UK, la un pas de moarte după ce a așteptat nouă ore o ambulanță: "Dacă mi s-ar întâmpla iar, aș lua un taxi"

Darrel Wilson, în vârstă de 54 de ani, din Stoke-on-Trent, Staffordshire, UK, a fost nevoit să aștepte nouă ore o ambulanță. Bărbatul a suferit un stop cardiac și a fost la un pas de moarte, pentru că nu a ajuns la timp la Urgențe. Acesta i-a îndemnat pe britanicii, care au nevoie de îngrijiri medicale, să "ia un taxi" pentru a ajunge la spital.

de Cristina Cruceru

la 04.01.2023, 15:44

Un bărbat din UK, la un pas de moarte după ce a așteptat nouă ore o ambulanță: "Dacă mi s-ar întâmpla iar, aș lua un taxi"
Un bărbat din UK, la un pas de moarte după ce a așteptat nouă ore o ambulanță: "Dacă mi s-ar întâmpla iar, aș lua un taxi" - Profimedia

Darrel Wilson a fost la un pas de moarte, după ce a suferit un stop cardiac. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, acuza dureri în piept de ceva vreme, însă nu a mers la spital până când starea lui de sănătate nu s-a înrăutățit. Britanicul a așteptat nouă ore o ambulanță.

Darrel Wilson a spus, potrivit TheSun, că "nu ar fi aici acum" dacă nu ar fi mers singur la spital, după ce a fost nevoit să aștepte nouă ore pentru o ambulanță. Bărbatul a declarat, pentru presa străină, că paramedicii nu au ajuns la domiciliul său din Stoke-on-Trent, Staffordshire, decât la ora 7.46 dimineața următoare.

Soția sa îngrijorată, Debbie Wilson, a fost nevoită să îl conducă la Urgențe, unde Darrel a intrat în stop cardiac.

"Operatorul de telefonie ne tot spunea că următoarea ambulanță din zonă va veni la voi, dar nu a venit niciodată. Am sunat la 999 de opt ori și ni s-au tot pus aceleași întrebări. În cele din urmă, Debbie m-a condus și, dacă nu ar fi făcut-o, nu aș fi fost aici acum", a spus bărbatul.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a așteptat ambulanța, întins pe podea timp de nouă ore

Darrel și-a petrecut întreaga noapte, întins pe podea, în timp ce soția lui a sunat de opt ori la serviciile de urgență.

"La început, când am vorbit cu cineva, ne-am simțit încrezători că suntem pe mâini bune. Le-am dat toate detaliile, le-am spus simptomele lui, adresa mea și m-au întrebat: "Este conștient? Respiră?". În acel moment era, iar ei au întrebat: "Care este raportul de durere între 1 și 10?" El a spus: "20". Ei au spus: 'Vom trimite o ambulanță la dumneavoastră cât de repede putem'. Dar ambulanța nu a mai apărut niciodată, iar în cele din urmă durerea lui Darrel a fost prea mult de suportat", a spus soția lui Darrel.

La ora 6 dimineața, Debbie și-a dus soțul la Urgențe, unde bărbatul a intrat în stop cardiac. Darrel a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență, în urma căreia i-au fost puse două stenturi la inimă și a fost externat din spital cinci zile mai târziu.

Din fericire, acesta s-a recuperat, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit. "Asistentele mi-au spus că, dacă aș fi așteptat mai mult ambulanța, nu aș fi avut un stent și nu aș mai fi fost în viață. Am continuat să rezistăm și, de fiecare dată când sunam, trebuia să răspundem de fiecare dată la aceleași întrebări. Nu-ți spuneau cât va dura.

Aveam dureri atât de mari încât stăteam pe podea în cea mai mare parte a timpului. Am crezut că este sfârșitul vieții mele. Durerea era pur și simplu îngrozitoare. Vreau doar să le spun și altor oameni, ca să nu li se întâmple și lor. Dacă mi s-ar întâmpla din nou, nu aș aștepta o ambulanță, în niciun caz - m-aș duce imediat și aș lua un taxi", a spus Darrel Wilson.

Cazul lui Darrel nu este singular. Britanicii așteaptă ore în șir până când ambulanțele ajung la ei. Timpii de așteptare în ambulanță și în departamentele de urgență au ajuns, în ultimele luni, la cel mai lung nivel înregistrat vreodată. Aproximativ 40.000 de persoane pe lună petrec acum peste 12 ore în Urgențe.

Ian Higginson, de la Colegiul Regal de Medicină de Urgență, a declarat că situația este "îngrozitoare". Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță West Midlands a declarat: "Nu este nevoie de o ambulanță. Am dori să ne cerem scuze domnului Wilson și familiei sale pentru răspunsul întârziat. Din păcate, presiunile pe care le observăm în domeniul sănătății și al asistenței sociale duc la întârzieri mari de transfer la spital, echipajele noastre rămânând să se ocupe de pacienții care trebuie internați în spital, în loc să răspundă la următorul apel".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » Un bărbat din UK, la un pas de moarte după ce a așteptat nouă ore o ambulanță: "Dacă mi s-ar întâmpla iar, aș lua un taxi"