Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 11 ani a murit după ce s-a strangulat din greşeală cu frânghia unui leagăn, în timpul unui apel video cu prietenii, în UK

Tragedie cumplită pentru o întreagă familie, după ce o fetiţă de 11 ani a murit strangulată într-un leagăn, în timpul unui apel video cu prietenii.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 07.12.2021, 22:12

Fetiţă în leagăn
O fetiţă de 11 ani a murit după ce s-a strangulat din greşeală cu frânghia unui leagăn, în timpul unui apel video cu prietenii - Shutterstock

Grace Patricia Hamnet, în vârstă de 11 ani, din Widnes, Cheshire, se afla în timpul unei conversaţii telefonice cu mai mulţi prieteni, când s-a sugrumat accidental cu frânghia unui leagăn din curtea casei, în dimineaţa zilei de 23 mai. În ciuda eforturilor depuse de medici, fata a murit 5 zile mai târziu, la Spitalul de copii Alder Hey din Liverpool.

Copila a fost găsită inconștientă de mama ei

Mama ieșise afară pentru a-i cere fetei să fie atentă la livratorul cu mâncare de la McDonalds’s care trebuia să apară, potrivit datelor făcute publice în timpul audierilor, luni. A găsit-o inconştientă, cu frânghia în jurul gâtului.

Țipetele mamei ei au alertat un vecin care a sărit peste gard să îi ofere primul ajutor. I-a efectuat manevrele de resuscitare până la ajungerea echipajelor de la salvare. Grace era în stop cardiac când au intervenit paramedicii, iar încercările de resuscitare au continuat în ambulanţă, până a fost transportată la spital. A fost în cele din urmă stabilizată și a rămas „profund inconștientă” înainte de a fi transferată la Alder Hey din Liverpool.

Pe acelaşi subiect

În timpul audierilor, dr. Carla Thomas, consultat în terapie intensivă pediatrică a declarat: „Grace era bine, sănătoasă în dimineaţa zilei de 23 mai. A fost văzută ultima oară jucându-se în grădină acasă, în timp ce vorbea cu prietenii printr-un apel video”.

Când fata a ajuns la spital a fost supusă unei tomografii, arătând că a suferit o leziune cerebrală rezultată prin pierderea oxigenului și a alimentării cu sânge, relatează Mirror. Neurochirurgii au anunţat familia că nu mai poate fi făcut nimic pentru a-i salva viaţa.

„Vorbea cu prietenii de la şcoală, era un apel video de grup. În timpul conversaţiei telefonice, Grace lea arătat frânghia şi le-a spus: «Pot să-mi trec gâtul prin asta şi să mă spânzur». Ea a spus asta în glumă doar”, a declarat inspectorul detectiv Robert Lees.

După ce le-a spus acest lucru prietenilor ei, pe WhatsApp, telefonul lui Grace a rămas îndreptat spre cer, iar ea nu a mai scos niciun sunet. Prietenii ei s-au speriat și și-au anunțat părinții care au contactat autoritățile competente. DI Lees a spus că mama lui Grace a spus clar că fiica ei, care tocmai primise un raport bun în privinţa notelor ei de la școală, nu şi-ar fi făcut nimic rău, era un copil foarte fericit.

O investigație a Poliției din Cheshire a confirmat că nu au existat circumstanțe suspecte în jurul morții lui Grace și nicio implicare a unei terțe părți.

„Nu au existat îngrijorări din partea nimănui cu privire la Grace”, a spus DI Lees.

Medicul legist asistent, Heath Westerman, a declarat cauza medicală a morții ca fiind leziunea cerebrală ischemică hipoxică din cauza strangulării. El a spus că nu există nicio dovadă a intenției de autovătămare și a concluzionat că moartea lui Grace a fost accidentală.

„Inima mea se îndreaptă spre părinţii lui Grace, în special spre mama ei, dat fiind modul traumatizant în care şi-a găsit fiica”, a conchis acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O fetiţă de 11 ani a murit după ce s-a strangulat din greşeală cu frânghia unui leagăn, în timpul unui apel video cu prietenii, în UK